Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα Κύριο

Συνάντηση με το βουλευτή ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Καράογλου είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για την επίσκεψη και τον ενημέρωσε για μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια, με ιδιαίτερη έμφαση στην πορεία των έργων που υλοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία μέσω του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007-2014, καθώς και για το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου του ΣΕΣ 2014-2020.
«Θέλω να ευχαριστήσω το βουλευτή ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Καράογλου για τη σημερινή επίσκεψή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και για το ενδιαφέρον του να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρειά μας. Με τον κ. Καράογλου συνεργαστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης και είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε δράσεις και πρωτοβουλίες σε ζητήματα κοινής αρμοδιότητας.
Ενημέρωσα τον κ. Καράογλου για όλα τα μείζονα θέματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως δε για τα υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ στην Περιφέρειά μας, για τα σημαντικά έργα που υλοποιούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, καθώς και για το στρατηγικό πλαίσιο που αφορά στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΣΕΣ 2014-2020.
Παράλληλα, συζητήσαμε για θέματα αγροτικής οικονομίας, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας. Επίσης, ενημέρωσα τον κ. Καράογλου και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, για το οποίο διαφαίνεται η προοπτική να βρεθεί σύντομα μια αποτελεσματική λύση.
Η συνεργασία μας με τον κ. Καράογλου, όπως εξάλλου και με κάθε βουλευτή της Περιφέρειάς μας, θα συνεχιστεί στο ίδιο πλαίσιο, καθώς κοινός παρονομαστής της πολιτικής δράσης μας είναι η επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας στην Κεντρική Μακεδονία», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής ΝΔ Β΄Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την λεπτομερή ενημέρωση και τόνισε: «Με τη σημερινή συνάντηση συνεχίζω τον κύκλο των επαφών που ξεκίνησα με όλους τους νεοεκλεγέντες αυτοδιοικητικούς. Με τον κ. Τζιτζικώστα συζητήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα φτάνουν στα αρμόδια υπουργεία πάντα προς όφελος των πολιτών. Είναι αδήριτη ανάγκη βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, να διαμορφώσουμε σχέσεις συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές, ανεξάρτητα του τι πρεσβεύει ο καθένας. Προσωπικά, ανήκουν σε εκείνους που πιστεύουν ότι η ενίσχυση και η θωράκιση του ρόλου και του χαρακτήρα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης πρέπει να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης».


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας