«Οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να νιώθουν μόνες και εγκαταλελειμμένες»

«Οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να νιώθουν μόνες και εγκαταλελειμμένες» Κύριο

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει με όλες τις Δημοτικές Αρχές της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε τους Δήμους Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα (Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014) συναντήθηκε με τον νέο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση, ενώ χθες (Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014) προηγήθηκε επίσκεψη στον επίσης νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Τσουκνιδά.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τους ευχήθηκε «καλό έργο» στα νέα τους καθήκοντα, ενώ ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια. Ειδικότερα για το Δήμο Ωραιοκάστρου, δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα στη νέα Δημοτική Αρχή και να τη βοηθήσει ώστε να επουλωθούν το συντομότερο δυνατόν οι «πληγές» από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το Δήμο.
Όπως σημείωσε ο κ. Καράογλου μετά το τέλος των δυο επισκέψεων: «Τόσο με τον κ. Γαβότση, όσο και με τον κ. Τσουκνιδά, είχαμε μια άκρως εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο πλευρό των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να συγκροτηθεί ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας των πολιτών. Σε καμία περίπτωση οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να νιώθουν μόνες και εγκαταλελειμμένες από την κεντρική εξουσία. Καθήκον όλων μας, λοιπόν, είναι να σταθούμε στο πλευρό τους. Όσον αφορά στο πρόσωπό μου, δεσμεύτηκα ακόμη μια φορά ότι θα προωθήσω θέματα που απασχολούν τους Δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, όπως ακριβώς κάνω όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά και όπως έπραξα άλλωστε και κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης».

Αύριο, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 09.30 π.μ., ο κ. Καράογλου θα επισκεφθεί το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

karaoglou-gavotsiskaraoglou-tsouknidasW