Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του κ. Α. Τσίπρα για την ανασκαφή στην Αμφίπολη

Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του κ. Α. Τσίπρα για την ανασκαφή στην Αμφίπολη Κύριο

 

Με αφορμή τη σημερινή δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, από τη Θεσσαλονίκη, ότι πριν από ένα χρόνο κανείς δεν ασχολούνταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:

«Μετά την αποτυχημένη παράσταση "Ο Αλέξης Τσίπρας στο Άγιο Όρος", σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα κακής ερμηνείας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση "O... Ιντιάνα Τσίπρας και ο τύμβος Καστά της Αμφίπολης", με τον Πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δηλώνει έτοιμος να κάνει "ανυπόμονη επικοινωνιακή επίσκεψη" στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες της ανασκαφής.
Δικαιολογώ απόλυτα τον κ. Τσίπρα να μην γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στον τύμβο Καστά, καθώς τα δυο τελευταία χρόνια είναι απορροφημένος στην οργάνωση αποτυχημένων εφόδων στα... χειμερινά ανάκτορα και να ονειρεύεται πολιτικές ανατροπές.
Προς ενημέρωσή του, λοιπόν, θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, είχα εγκρίνει από το φθινόπωρο του 2012 τη χρηματοδότηση των ανασκαφικών εργασιών με το ποσό των 50.000 ευρώ, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο την κα. Περιστέρη και την ομάδα της, όσο και τη συνέχιση της ανασκαφής. Ως εκ τούτου "αδιάβαστος" για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και ειδικότερα στη Μακεδονία, είναι μόνο ο ίδιος.
Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τη μια στιγμή ονειρεύεται τον εαυτό του σε ρόλο Έβο Μοράλες, την άλλο σε ρόλο Ούγκο Τσάβες και προσφάτως σε εκείνον του... Ιντιάνα Τζόουνς, να μας απαντήσει στο ερώτημα ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σήμερα. Εκείνη που πριν από λίγες ημέρες κατηγορούσε την Κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε εθνικιστική παράκρουση και επιτέθηκε στoν Πρωθυπουργό λέγοντας ότι "σπεύδει να εκμεταλλευτεί πολιτικά και επικοινωνιακά την ανασκαφή στην Αμφίπολη" ή μήπως την καινούργια (13η στη σειρά) που μετά τον Χριστιανισμό "μαγεύεται" και από την ελληνική ιστορία;
Συμβουλεύω τον κ. Τσίπρα να αφήσει τις οβιδιακού τύπου μεταμορφώσεις και να αντιληφθεί ότι ο λαϊκισμός μπορεί να είναι τζάμπα, αλλά έχει και όρια.

ΥΓ: Έτσι που το πάει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μακριά ο καιρός που θα βάλει και γραβάτα».