Μέτωπο των φορέων της Β. Ελλάδας για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης

Μέτωπο των φορέων της Β. Ελλάδας για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης Κύριο

Τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου, το οποίο θα αποτελείται από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, τους παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού, για τη λειτουργία δεύτερου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προωθεί ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, επεκτείνοντας την πρωτοβουλία που ανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα και εντείνοντας τις σχετικές δράσεις που έχει ήδη ξεκινήσει.

Σήμερα ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Τοπικού και Περιφερειακού Περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου, ενώ την Παρασκευή είχαν προηγηθεί διαδοχικές επαφές του με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ και τους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο συζητήσεων.

Κοινό συμπέρασμα των μέχρι στιγμής συναντήσεων είναι η ανάγκη η ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης να λειτουργήσει μέχρι την έναρξη της 79ης Δ.Ε.Θ. ως αυτόνομο κανάλι με ισχυρή φωνή, το οποίο θα διακρίνεται για την άρτια και πλήρη στελέχωσή του και θα διοικείται από Διοικούσα Επιτροπή.

Σήμερα ο κ. Καράογλου αναχωρεί για την Αθήνα όπου, σε συνέχεια της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα, προγραμματίζει να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με την αρμόδια Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και Κυβερνητική Εκπρόσωπο, κα. Σοφία Βούλτεψη, προκειμένου να την ενημερώσει για το αποτέλεσμα των μέχρι τώρα επαφών στη Θεσσαλονίκη.

Με την επιστροφή του, θα ακολουθήσει συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, ενώ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Προέδρους Επιμελητηρίων, Προέδρους φορέων Πολιτισμού και εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων από το σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης, προκειμένου να σχηματιστεί μια ευρύτερη συμμαχία ευθύνης η οποία θα απολαμβάνει την καθολική αποδοχή των Βορειοελλαδιτών.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου δήλωσε τα εξής: "Η λειτουργία δεύτερου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη πρέπει να αποτελέσει κοινή απαίτηση όλων των Βορειοελλαδιτών. Αυτόνομη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης σημαίνει μια ισχυρή φωνή διεκδίκησης και "εργαλείο" για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στην περιοχή μας. Απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων ώστε σύντομα να υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Και για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, πέρα από μικροκομματικές αγκυλώσεις και μικροπολιτικές συμπεριφορές. Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν ανάγκη τη συσπείρωση των πολιτικών και κοινωνικών τους δυνάμεων".