«ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ, ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΥΣ!»

«ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙΣ, ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΥΣ!» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «KARFITSA»

 

Πρώτα από όλα ελπίζω στις 26 Ιανουαρίου, την επομένη δηλαδή των εκλογών, μην χρειαστεί να ανατρέξετε σε αυτά που θα διαβάσετε στο άρθρο μου.

Και εξηγούμαι...

Άκουσα πολύ προσεκτικά όλες τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών, μέχρι και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Όλες αποτελούν μνημείο αντιφάσεων. Ως «λαθρέμπορος της ελπίδας» κρύβει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, πλάθει «θολές εικόνες» και επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πάνω στον πόνο μιας κουρασμένης και οργισμένης κοινωνίας

Για να το πω καλύτερα, μου θύμισε την φράση του πρώην Αμερικανού Προέδρου Χάρυ Τρούμαν: «Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους!»

Οι θέσεις που παρουσιάζει κατά καιρούς, είναι αν μη τι άλλο αντικρουόμενες.

Υποστήριξε, για παράδειγμα, ότι απορρίπτει «τη λογική των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων», ενώ μερικές λέξεις αργότερα, στην ίδια πρόταση στην ομιλία του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματός του, δήλωνε πως «παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως: «Διαπραγματευόμαστε εντός της Ε.Ε. και των ευρωπαϊκών θεσμών (...) τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο με τεχνική που δεν θα ζημιώνει τους λαούς της Ευρώπης, αλλά μέσω των συλλογικών ευρωπαϊκών μηχανισμών». Μόνο που δεν εξήγησε πως γίνεται από την μια πλευρά να θέλεις διαγραφή της ονομαστικής αξίας του χρέους και από την άλλη να μιλάς για «τεχνική που δεν θα ζημιώνει (...)».

Τρίτη επισήμανση. «Εμείς», είπε, «θέλουμε τη ρήξη με τη βαρβαρότητα και το παράλογο» και αμέσως μετά εξέφρασε την σιγουριά ότι «θα κλείσει συμφωνία με τους δανειστές».

Είναι προφανές ότι οι ομιλίες του σχεδιάστηκαν και γράφτηκαν με κύριο ζητούμενο να χαϊδέψει κυρίως τα αυτιά του κομματικού ακροατηρίου. Λέξεις όπως «ρήξη», «βαρβαρότητα», «παράλογο», «διαγραφή χρέους», είναι λέξεις κλειδιά στην ρητορεία της αντιπολίτευσης, η οποία εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν μην υπήρξε ποτέ παγκόσμια και ελληνική χρηματοοικονομική κρίση και να υποστηρίζει ότι η «καταστροφική πορεία» ξεκίνησε μετά την συμφωνία της Ελλάδας με τα κράτη της ευρωζώνης, το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. το 2010.

Τι δεν μας είπε μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας;

Πως θα καλύψει το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όταν (ως αυριανή Κυβέρνηση σύμφωνα με τα λεγόμενα του) θα αναθεωρήσει τις μέχρι σήμερα συμφωνίες της πατρίδας μας με τους εταίρους της.

Δεν μας εξήγησε, επίσης, πως θα αποπληρώσει στο πρώτο εξάμηνο του 2015 ομόλογα ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, ούτε πως θα αντικαταστήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διατίθενται σήμερα σε άνεργους και αγρότες, μέσω των ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων όταν θα βρεθούμε εκτός ευρωζώνης ή πόσο θα κοστίσει η επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, των ποσοστών της ΔΕΗ και των άλλων κρατικών ΔΕΚΟ που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο.
Αυτά θα περίμενε να ακούσει κανείς από έναν υποψήφιο Πρωθυπουργό, ο οποίος θεωρεί ότι προεκλογική περίοδος σημαίνει να πλειοδοτείς σε δημοπρασίες ονείρων και ελπίδας.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, λοιπόν, συγκρούονται δυο διαφορετικές ιδεολογίες.

Η μία της προόδου, της Ευρώπης και της δημοκρατίας, με τη Ν.Δ. να μάχεται για να μετατρέψει τα «ερείπια» που παρέλαβε το 2012 σε σύγχρονο κράτος και η άλλη του λαϊκισμού, που επαναφέρει το «λεφτά υπάρχουν» του 2009 και μάχεται για να πάρει τη... ρεβάνς από την υπευθυνότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ν.Δ. ζητά την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, ζητώντας ψήφο μνήμης για το που βρισκόταν η πατρίδας μας το 2012, που στέκεται σήμερα και που μπορεί να οδηγηθεί την επομένη των εκλογών.

Μαζί της διεκδικώ και εγώ την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου στην Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, βρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στηριζόμενος πάντα στη δύναμη της αλήθειας και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.

Στις 25 Ιανουαρίου ψηφίζουμε για την Ελλάδα και αποδεικνύουμε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ως Έθνος έχουμε την ψυχραιμία, την εμπειρία, αλλά και την ωριμότητα να αποφασίζουμε υπεύθυνα για το μέλλον μας.

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης