«ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ, ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

«ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ, ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «IENIMEROSI.GR»

 

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που θα καθορίσουν την έκβαση των εκλογών, η αποχή και η τελική επιλογή των αναποφάσιστων μπροστά στην κάλπη.

Για εμένα η αποχή δεν είναι άποψη. Και αυτό γιατί στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, η αδιαφορία μαρτυρά αμφισβήτηση (για να μην γράψω απαξίωση) του πολιτικού μας συστήματος.

Στο δε επιχείρημα ότι η μη προσέλευση στην κάλπη συνιστά πράξη... αντίστασης, απαντώ πως όταν καλείσαι να αποφασίσεις για το μέλλον της πατρίδας σου, όταν καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα στην σταθερότητα ή την ανατροπή, δεν δικαιούσαι να δηλώνεις απών.

Γιατί μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και έχοντας προηγουμένως την πικρή εμπειρία του 2009, ουδείς δικαιούται να δηλώνει πως δεν ήξερε ή δεν γνώριζε.

Όλοι οι Έλληνες είμαστε υπεύθυνοι για το εκλογικό αποτέλεσμα, άρα είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον της Ελλάδας.

Όσον αφορά στους αναποφάσιστους, έχω να επισημάνω ότι ο θυμός αρκεί για να σπρώξει κάποιους στην λάθος απόφαση και στην εκλογική «αγκαλιά» εκείνων που επενδύουν στη δημαγωγία και στα ψεύτικα τα λόγια τα... μεγάλα.

Για αυτό και είναι καιρός να αναλογιστούμε και εμείς, ως πολίτες, τη δική μας προσωπική ευθύνη, αποδεικνύοντας ότι έστω και την ύστατη ώρα μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος.

Καλώ τους αναποφάσιστους να ψηφίσουν με τη λογική, να μην παρασυρθούν από το συναίσθημα.

Όλοι μας αγανακτήσαμε, οργιστήκαμε, διχαστήκαμε από λάθη και παραλείψεις. Όμως αυτές οι εκλογές είναι πολύ διαφορετικές από όλες τις προηγούμενες.

Η Ελλάδα του 2015 είναι έτοιμη να διανύσει τα τελευταία μέτρα της ύφεσης, πριν περάσει στην αντίπερα όχθη της ανάκαμψης και δεν έχει τον χρόνο και την πολυτέλεια για πειραματισμούς.

Στις 25 Ιανουαρίου αποφασίζουμε για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της πατρίδας μας και την παραμονή της εντός των ευρωπαϊκών θεσμών ή αναλαμβάνουμε το ρίσκο ενός "ατυχήματος" που θα την καταστήσει απομονωμένη και αρχίζουμε να τυπώνουμε... λεφτά που δεν υπάρχουν, λέγοντας ο Θεός βοηθός.

Ας μετρήσουμε και ας υπολογίσουμε σωστά την ψήφο μας, με την οποία υπηρετούμε το συμφέρον της Ελλάδας. Διότι η ψήφος είναι δύναμη, είναι η δική μας δύναμη.

Ας συζητήσουμε για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την πατρίδα μας και ας περιοριστούμε στο σκίσιμο των μνημονίων, τον ΕΝΦΙΑ και σε μια ατέρμονη συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας δεν γίνεται κουβέντα για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, αποφεύγουν κάθε κουβέντα για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Δεν κάνουν καμία αναφορά στο πως θα μειωθεί η ανεργία ή πως θα προσελκύσουν επενδυτές από το εξωτερικό και θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό κλίμα και την ανταγωνιστικότητα.

Όλα αυτά είναι θέματα ήσσονος σημασίας για τις συνιστώσες της διάλυσης και την Κουμουνδούρου.

Με την ψήφο μας την Κυριακή δεν στηρίζουμε το ένα ή το άλλο κόμμα. Επιλέγουμε συνειδητά μια ιδεολογία και διαμορφώνουμε το μέλλον της χώρας στην οποία θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Επιλέγουμε αν θα συνεχίσουμε να είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα ή αν θα επιστρέψουμε σε εποχές που απομακρύνουν τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας.

Δεν αποφασίζουμε ανάμεσα σε «δεξιά» ή «αριστερά», αλλά ανάμεσα στην Ευρώπη και την διεθνή απομόνωση. Επιλέγουμε ανάμεσα στην αλήθεια και στην πολιτική εξαπάτηση, επιλέγουμε ανάμεσα στο ευρώ ή την δραχμή, επιλέγουμε ανάμεσα στο νοικοκύρεμα ή την αταξία, επιλέγουμε ανάμεσα στην πρόοδο ή την στασιμότητα.

Η ώρα της κάλπης είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης.

Εμείς ψηφίζουμε, εμείς εκλέγουμε, εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε το τίμημα των επιλογών μας.

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης