«ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»

«ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» Κύριο

ΑΡΘΡΟ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΚVOLES»

 Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Όσοι επιχειρούν (μάταια είναι η αλήθεια) να πείσουν τον λαό μας πως η επόμενη ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου θα ξημερώσει δίχως μνημόνια και με επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα, χάρη και μόνο στην εκλογή μιας «αριστερής» διαχειριστικής Κυβέρνησης η οποία θα χορέψει με... νταούλια και... ζουρνάδες τις διεθνείς αγορές, είναι προφανές ότι προσπαθούν να μετατρέψουν την κοινωνία σε... αερόσακο του συστήματος που οι ίδιοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν.

Είναι προφανές ότι οι θιασώτες της δραχμής πολιτεύονται με την ασφάλεια του ευρώ, για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να κερδίσει από την κρίση.

Το γιατί σχετίζεται με την ικανότητα, αλλά και την εμπειρία-φρονιμάδα της κοινής γνώμης να αντιλαμβάνεται τον εθνικό κίνδυνο που γεννά η διγλωσσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο, ενώ το 2012 διακήρυττε ότι θα σκίσει τα Μνημόνια, ξάφνου λειαίνει τον λόγο του και ανακαλύπτει τον... μονόδρομο της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους.

Το ίδιο συνέβη και με την περίφημη στάση πληρωμών υπέρ της οποίας τάσσεται αναφανδόν ο οικονομολόγος και προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τόλιος (κάτι που άλλωστε αποτελεί καταστατική τους δέσμευση), αλλά απορρίπτει μετά μανίας ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης, που μιλά για «διαπραγμάτευση από το μηδέν».

Για να μην αναφερθώ στο αλαλούμ του περίφημου «εσωτερικού δανεισμού» με την έκδοση εντόκων γραμματίων, πρόταση η οποία οδήγησε στον «εσωτερικό διχασμό» της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην επικίνδυνη ρητορική της μισής αλήθειας, με την πολιτική του πρόταση να κρατά ανοικτό τον δρόμο της χρεοκοπίας και της πτώχευσης.

Στον αντίποδα η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή, χωρίς Μνημόνιο.

Με επίκεντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, φιλοδοξεί μέσα από την ανανέωση της λαϊκής εμπιστοσύνης να οικοδομήσει μια νέα σχέση σεβασμού μεταξύ πολίτη και πολιτικής, που θα βασίζεται στην συνεργασία, στην ειλικρίνεια και την σταθερότητα, βοηθώντας τους Έλληνες να ξεπεράσουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των τελευταίων εβδομάδων.
Μαζί με την Νέα Δημοκρατία διεκδικώ και εγώ την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου στην Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, βρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στηριζόμενος πάντα στη δύναμη της αλήθειας και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.

Μαζί συνεχίζουμε, αναλαμβάνοντας την ιστορική ευθύνη να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Τα τελευταία χρόνια χάσαμε πολλά, για να κάνουμε πίσω τώρα που στην Ελλάδα επιστρέφουν η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης