«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει με προτάσεις και όχι με ευχολογία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει με προτάσεις και όχι με ευχολογία» Κύριο

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ» (17.01.15)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει με προτάσεις και όχι με ευχολογία»

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, τελείωσε η περίοδος χάριτος των εύκολων υποσχέσεων και των ανέφικτων εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις και όχι μισόλογα, διφορούμενες απόψεις ή επιλεκτικές ερμηνείες.

Ρωτώ λοιπόν την αξιωματική αντιπολίτευση:
-Θα χρησιμοποιήσετε τις καταθέσεις των Ελλήνων είτε για... ανάπτυξη, όπως ισχυρίζεστε, είτε για να καλύψετε την έλλειψη ρευστότητας μόλις η Ε.Κ.Τ. κλείσει την κάνουλα εξαιτίας της ειλημμένης απόφασής σας να προχωρήσετε σε στάση πληρωμών;
-Πως θα διαπραγματευτείτε την ελάφρυνση του χρέους;
-Πως γίνεται να «απορρίπτεις τη λογική των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων» και μερικές λέξεις αργότερα, στην ίδια πρόταση, να υποστηρίζετε ότι «παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών»;
-Θέλετε την Ελλάδα εντός ή εκτός του Ευρώ;
-Γιατί απευθύνετε προσκλητήριο συνεργασίας στα κατεξοχήν αντιευρωπαϊκά κόμματα της πατρίδας μας και αδυνατείτε να συνεργαστείτε με τις φιλοευρωπαϊκές αριστερές δυνάμεις του τόπου;
-Ποια είναι η στρατηγική ανάπτυξης που προτείνετε σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας όπως οι εξαγωγές, η βιομηχανία, ο τουρισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία κλπ;
-Πως θα πατάξετε την φοροδιαφυγή;
-Πώς θα αντιμετωπίσετε τις τουρκικές προκλήσεις;
-Τι θα κάνετε με τις ΑΟΖ;
-Πώς θα χειριστείτε το Σκοπιανό;
-Εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ότι αποτελεί «αναφαίρετο δικαίωμα» του γειτονικού κρατιδίου να ονομάζεται «Μακεδονία»;
-Τι θα κάνετε με τους χιλιάδες πρόσφυγες που θέλουν να μπουν στην Ελλάδα; Θα τους δώσετε άδειες παραμονής;
-Θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους κουκουλοφόρους των Πανεπιστημίων;
-Θα αφοπλίσετε, όπως ισχυρίζεστε, την αστυνομία παρά τις σημαντικές της επιτυχίες στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την επικίνδυνη αύξηση της εγκληματικότητας;

Πρόκειται για ορισμένα μόνο ερωτήματα, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσει με προτάσεις και όχι με ευχολόγια και μικροκομματικά παιχνίδια με τις λέξεις, στα όρια της προεκλογικής εξαπάτησης.

Στον αντίποδα η Νέα Δημοκρατία απαντά με πράξεις. Ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2012 και τίμησε τον προεκλογικό της λόγο, σώζοντας την χώρα από την ουσιαστική χρεοκοπία και κρατώντας την εντός του ευρώ. Μείωσε τα ελλείμματα, παρουσίασε πρωτογενή πλεονάσματα, κατέθεσε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, έβγαλε τη χώρα από την ύφεση, την επανέφερε στο δρόμο της ανάπτυξης, νοικοκύρεψε το κράτος, προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, προσέλκυσε επενδύσεις, είπε στους Έλληνες αλήθειες και τους έδωσε προοπτική και ελπίδα.

Και τώρα ζητά την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, προκειμένου από τον Φεβρουάριο να προχωρήσει και στην μείωση των φορολογικών βαρών.

Ήδη αποτρέψαμε να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, όπως απαιτούσε η Τρόικα, αποτρέψαμε, επίσης, να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα, πετύχαμε τη μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης το 2013 και το διατηρήσαμε και το 2014 και το 2015, διατηρήσαμε τη μειωμένη εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης κατά 30%, δεν αλλάξαμε τις 100 δόσεις στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσια και τα Ασφαλιστικά ταμεία, ούτε τη μεγάλη ελάφρυνση από το διακανονισμό των κόκκινων δανείων στην εφορία για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Και όλα αυτά χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους για μηδενισμό του συνολικού ελλείμματος φέτος.

Μαζί με την Νέα Δημοκρατία διεκδικώ και εγώ την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου στην Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, βρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, στηριζόμενος πάντα στη δύναμη της αλήθειας και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα τον τόπο μου και τους ανθρώπους του.

Αναμφίβολα ζούμε κρίσιμες στιγμές, στιγμές ιστορικής ευθύνης, μιας και οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί για την εξέλιξη της οικονομίας μας και θα κρίνουν την προοπτική όχι μόνο του 2015, αλλά των επόμενων γενεών του Έθνους μας.
Καλούμαστε να πάρουμε τη σημαντικότερη, ίσως, απόφαση στην Μεταπολιτευτική ιστορία της πατρίδας μας.

Εύχομαι το «εμείς» να υπερβεί το «εγώ»!