«Η ευθύνη στα χέρια των πολιτών»

«Η ευθύνη στα χέρια των πολιτών» Κύριο

Άρθρο του Θόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «DELTA PRESS»

Άρθρο «Η ευθύνη στα χέρια των πολιτών»

«Κάθε 10 χρόνια, η Ελλάδα κλωτσά την τύχη της»
Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 2009 όταν ο τότε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωνε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ζητώντας ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό, προκειμένου μέσα από τριετή «πάγωμα» μισθών και συντάξεων να αντιμετωπίσει την επερχόμενη οικονομική κρίση.

Είχε προηγηθεί η αδιαλλαξία του ΠΑΣΟΚ και η άρνηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου, να συναινέσει στην επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα η δημαγωγική συνθηματολογία του περίφημου «λεφτά υπάρχουν».

Ο λαός παρασύρθηκε, επέλεξε και μερικούς μήνες αργότερα πλήρωσε την επιλογή του με δραματική μείωση μισθών, συντάξεων, αλλά και την απώλεια κοινωνικών κεκτημένων που κερδήθηκαν με αγώνες.

Οι δηλώσεις του μετέπειτα Πρωθυπουργού (Γιώργου Παπανδρέου) περί «Τιτανικού», οι καταγγελίες του ότι η Ελλάδα «είναι μια διεφθαρμένη χώρα» και η διεθνής στοχοποίηση της πατρίδας μας, που ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της απόπειρας εθνικής αυτοαπαξίωσης που επιχείρησε συστηματικά η τότε Κυβέρνηση, οδήγησε στην οικονομική καταβαράθρωση και στην είσοδο της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.

Πεντέμισι χρόνια μετά, στην ανατολή του 2015, η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της κρισιμότερης εκλογικής αναμέτρησης στην Μεταπολιτευτική της ιστορία, εξαιτίας και πάλι προσωπικών τακτικισμών και ανίερων συμμαχιών.

Κάπως έτσι, στις 25 Ιανουαρίου, καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο πολύ συγκεκριμένους δρόμους.

Ο ένας είναι αυτός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος προτείνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, την αποδέσμευσή μας από το μνημόνιο και την έξοδο στις διεθνείς αγορές, αφού προηγουμένως πέσουν τα επιτόκια δανεισμού.

Ο δεύτερος, αυτός δηλαδή που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα αμιγώς αντιευρωπαϊκό, εκμεταλλεύεται την μεταρρυθμιστική κόπωση και μέσα από έναν «θολό» αντικαπιταλισμό κηρύσσει... τον πόλεμο στην ευρωζώνη, επενδύοντας στην οργή των πολιτών και όχι στην λογική, θέτοντας ευθέως υπό αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας.

Βλέπετε, ο στείρος κομμουνιστικός δογματισμός που έχει κυριεύσει τον Αλέξη Τσίπρα και τις λοιπές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να επαναφέρει την καχυποψία πάνω από την ελληνική οικονομία και να αναζωπυρώσει τον κίνδυνο του «Grexit».

Ήδη το σενάριο της εξόδου από το ευρώ επανήλθε στις αναλύσεις των διεθνών οίκων, καθώς και στα πρωτοσέλιδα κορυφαίων ευρωπαϊκών εφημερίδων. Τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός του 2015, η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από περίπου έξι χρόνια ύφεσης και οι θυσίες ενός ολόκληρου λαού κινδυνεύουν να χαθούν, εξαιτίας της κρυφής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει στάση πληρωμών και χρεοκοπία.

Για αυτό και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αποφασίζουμε για το μέλλον της Ελλάδας.
Αποφασίζουμε αν θα επικρατήσει η λογική ή οι ψευδαισθήσεις. Αν θα ακουστούν αλήθειες ή δημαγωγικές υποσχέσεις, αν θα κυριαρχήσει στην πατρίδα μας η αλήθεια και η ευθύνη έναντι του λαϊκισμού και της οργής.

Αποφασίζουμε για το μέλλον της Ελλάδας.

Απέναντι στις πολιτικές αλχημείες και την πολυφωνία των συνιστωσών της χρεοκοπίας και της διεθνούς απομόνωσης, η Νέα Δημοκρατία απαντά με το έργο ευθύνης και συνέπειας που την διακρίνει.

Στην 40χρονη πορεία της έχει αποδείξει πως δεν λυγίζει στα δύσκολα, εναντιώνεται στις πολιτικές των άκρων, πιστεύει στην προοπτική της πατρίδας εντός της Ευρώπης, προτάσσει πάντα το εθνικό συμφέρον και εξασφαλίζει την ομαλή πορεία της χώρας στο μέλλον.

Μαζί της διεκδικώ και εγώ, για ακόμη μια φορά, τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να κάνουμε την Β΄ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης πρωταγωνίστρια.

Με τη δύναμη της αλήθειας και βρισκόμενος πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, δεσμεύομαι πως με την ίδια συνέπεια θα ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών, τιμώντας την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε όλα τα χρόνια.

Τώρα η ευθύνη είναι στα χέρια των πολιτών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν να... διαψεύσουν την ρήση του αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή που χρησιμοποίησα στην εισαγωγή μου, αποφασίζοντας με σύνεση σε ποιο πρόγραμμα διακυβέρνησης θα επενδύσουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους

Άλλωστε, όπως είπε και ο Μαχάτμα Γκάντι: «Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε».