Ο ΥΜΑΘ κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Χονδρεμπορίου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Χονδρεμπορίου, με θέμα: "αγορές-καινοτόμες προτάσεις για τα δίκτυα διανομής", που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, κήρυξε σήμερα (Πέμπτη 15 Μαΐου 2014) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Αθανάσιου Σκορδά.
Το συνέδριο διοργανώνει η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης και η θεματολογία του αφορά στον τομέα των logistics, στις προκλήσεις και τις δυνατότητες της αγοράς χονδρεμπορίου, ενώ μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και μια σειρά από θέματα όπως τα νέα μοντέλα διοίκησης των αγορών και καινοτομίες στο ζήτημα του μάνατζμεντ.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο κ. Καράογλου καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη τους εκατοντάδες συνέδρους, τονίζοντας ότι η παρουσία τους μαρτυρά τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η πρωτεύουσα της Μακεδονίας ως κόμβος παγκόσμιας στρατηγικής αξίας.
Όπως εξήγησε: «Γεωγραφία και ιστορία έχουν τοποθετήσει τη Θεσσαλονίκη σε έναν κρίσιμο γεωπολιτικό χώρο, ανάμεσα στην Ευρώπη, στην Αφρική και στην Ασία, γεγονός που την καθιστά οικονομικό και εμπορικό κέντρο των αναδυόμενων αγορών της Ν.Α. Ευρώπης αλλά και κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσω του οποίου ο επιχειρηματικός κόσμος μπορεί να αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε σημαντικές αγορές και σε περίπου 140 εκατομμύρια καταναλωτές».
Παρουσιάζοντας το νέο οικονομικό μοντέλο που επιχειρείται να καθιερωθεί στην πατρίδα μας, μέσα από την οικονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους 23 μήνες, ο Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση να θωρακίσει τις επενδύσεις, να ενδυναμώσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και να τονώσει την εξωστρέφεια, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το κύριο ζητούμενο είναι σύντομα η Ελλάδα να παράγει, δημιουργώντας ευκαιρίες και ανάπτυξη.
«Ανάπτυξη σημαίνει εξωστρέφεια, εξαγωγές, καινοτομία, απασχόληση, εισόδημα» πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, για να κλείσει το σύντομο χαιρετισμό του λέγοντας ότι το παρόν συνέδριο θα προσφέρει στους εμπόρους πολύτιμες υπηρεσίες στην προσπάθεια που καταβάλλουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Γραφείο Τύπου ΥΜΑΘ

XONDREMPORIO1XONDREMPORIO2