Χαιρετισμός ΥΜΑΘ στην παρουσίαση του σχεδίου δράσης ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού (12-05-2014)

Κυρίες και κύριοι,

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε να παραστώ στην παρουσίαση του σχεδίου δράσης για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τόπο συνεδριακού προορισμού και εύχομαι καλή επιτυχία σε ένα σημαντικό εγχείρημα, το οποίο φιλοδοξεί να καταστήσει την πόλη μας ως έναν ανταγωνιστικό συνεδριακό προορισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενισχύοντας:
-αφενός το σύνολο της τοπικής οικονομίας
-και αφετέρου την εθνική μας οικονομία.
Κάθε μήνα, κάθε χρόνο, η πόλη μας φιλοξενεί σημαντικές επιστημονικές και επιχειρηματικές συναντήσεις:
-εγνωσμένου κύρους
-και υψηλού επιπέδου,
έχοντας καθιερωθεί ως συνεδριακός προορισμός σημαντικών γεγονότων διεθνούς ακτινοβολίας, αλλά και ως σταυροδρόμι συνάντησης με το μέλλον.

Σε αυτό έχουν βοηθήσει δυο βασικοί παράμετροι:
-ο επαγγελματισμός
-και το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών
που χαρακτηρίζουν τη μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων Οργανωτών συνεδρίων, στοιχεία στα οποία θα ήταν σοβαρή παράλειψη εκ μέρους μου να μην αναφερθώ.

Φυσικά για να έχεις συνεδριακό τουρισμό, πρέπει να έχεις και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις στα σωστά σημεία και αυτή η αναγκαιότητα είναι ένα θέμα που είμαι σίγουρος πως θα αναδειχθεί μέσα από την παρουσίαση του σχεδίου δράσης.
Ένα σχέδιο το οποίο, κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να οικοδομηθεί πάνω στη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χαραχθεί επιτέλους μια ενιαία δυναμική στρατηγική και να ξεκινήσει ένας:
-μεθοδευμένος
-και σοβαρός προγραμματισμός
προς όφελος της πόλης μας, αυξάνοντας το μερίδιο της στη διεθνή συνεδριακή τουριστική αγορά.

Αυτός είναι ένας και από τους κύριους λόγους που βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας, για να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις στην προσέλκυση μεγάλων εγχώριων και διεθνών συνεδρίων στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας.

Ακόμα και στη συνάντηση που είχα με την Πρόεδρο του Thessaloniki Convention Bureau τον περασμένο Ιανουάριο στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, είχα επισημάνει ότι:
-οι συνέργιες των φορέων,
-η εικόνα,
-η ταυτότητα,
-αλλά και οι δομές της Θεσσαλονίκης,
θα πρέπει να αποτελέσουν θέματα μιας ευρείας συζήτησης όλων των παραγόντων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Και να που αυτή η συζήτηση ξεκινά απόψε.

Από αυτό το βήμα, λοιπόν, απευθύνω κάλεσμα συστράτευσης προς όλους, να στηρίξουν κάθε στάδιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακό προορισμό.

Και επειδή ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι η Θεσσαλονίκη είναι ήδη ένας σημαντικός συνεδριακός προορισμός, σας ζητώ να αγωνιστούμε μαζί για να την καταστήσουμε κορυφαίο τόπο διοργάνωσης συνεδρίων για το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης.

Μπορούμε, το αξίζουμε, θα τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ.

synedriakou tourismou