Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Διοικητήριο πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης και Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Χάλκης κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, υποδέχτηκε σήμερα (Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός και ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που αφορούν στην απανταχού Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ενώ ο Μητροπολίτης Προύσης ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Καράογλου για τις προσπάθειες επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης όπως επίσης και για μια σειρά ζητημάτων τα οποία απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.
«Για έναν ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να βρίσκεται στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Και η Μακεδονία και η Θράκη έχουν ιδιαίτερους ιστορικούς και εκκλησιαστικούς δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με τη Μητέρα Εκκλησία. Δεσμούς οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί στην ιστορία και έχουν επισφραγιστεί με τις επανειλημμένες επισκέψεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στον τόπο αυτό και στις επιμέρους Μητροπόλεις» δήλωσε σχετικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος στη συνέχεια προσκάλεσε τον κ. Καράογλου να επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
«Σας καλώ να επισκεφθείτε την Κωνσταντινούπολη και να δείτε την προσπάθεια που κάνουμε. Ξέρω ότι αγαπάτε το Πατριαρχείο, έχετε επισκεφθεί πολλές φορές το Φανάρι, έχετε την ιδιαίτερη αγάπη και συμπάθεια {gallery}stories/ymath/2014/MARCH2014/elpidoforosmitropolitisproysis{/gallery}του Πατριάρχη μας ο οποίος εκτιμά το έργο, την προσωπικότητα και το ήθος σας, τα οποία είναι γνωστά» κατέληξε ο ηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Χάλκης.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε τα εξής: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ένας σημαντικός ορθόδοξος θρησκευτικός ηγέτης, ένας άνθρωπος από την παρουσία του οποίου περιμένουμε πολλά ως ορθοδοξία και ως Ελληνισμός».

Γραφείο Τύπου ΥΜΑΘ