ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΣ


Ο συντονισμός των ενεργειών για την τουριστική προβολή της Β. Ελλάδας το 2014, ήταν το θέμα σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα (Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014) στο Διοικητήριο ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο Υπουργός ανέλυσε στους κυρίους Γιάννη Γιώργο (Κ. Μακεδονίας), Φιλώτα Ταλίδη (Δυτικής Μακεδονίας) και Γιώργο Γερομάρκο (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) το πλάνο του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για την ευρύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Βόρειας Ελλάδας και συμφώνησαν στην κοινή συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Βουκουρεστίου και της Μόσχας.
Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, αναλύθηκαν οι προοπτικές επέκτασης αυτής της κοινής δράσης και σε άλλους τομείς ανάπτυξης εξατομικευμένων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, καθώς η περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης καταλαμβάνει κεντρικό ρόλο στους εθνικούς σχεδιασμούς για τον αναπροσανατολισμό της τουριστικής πολιτικής.
Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός: «Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες των τριών περιφερειών κινούμαστε ως μια γροθιά και ενώνουμε τις δυνάμεις  για να πετύχουμε την ισότιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Πλέον υπάρχει στρατηγείο ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα και διαπίστωσα, με μεγάλη μου χαρά, πως υπάρχει ειλικρινής βούληση για μια συμμαχία ευθύνης προς όφελος της Μακεδονίας και της Θράκης».
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου υποδέχτηκε στο γραφείο του το Δ.Σ. του νεοσύστατου “Thessaloniki Convention Bureau” (Γραφείο Συνεδρίων Θεσσαλονίκης), με την Πρόεδρο και τα μέλη του οποίου  συζήτησε τρόπους προβολής της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού.
Η Πρόεδρος του “Thessaloniki Convention Bureau”, κα. Δέσποινα Αμαραντίδου, παρουσίασε στον Υπουργό  το πλάνο που έχει καταρτίσει ο νέος φορέας με στόχο την ανάπτυξη και διαχείριση του συνεδριακού προϊόντος της Θεσσαλονίκης, με τον κ. Καράογλου από την πλευρά του να εκφράζει την υποστήριξή του στο νέο εγχείρημα.

Image

Γραφείο Τύπου ΥΜΑΘ