Πολιτική Δράση Οκτωβρίου 2016

Πολιτική Δράση Οκτωβρίου 2016 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 55    

b.640.480.0.0.stories.photo.sunedrio nd.sunedrio nd a

Φίλες και φίλοι,

καλημέρα σε όλες και σε όλους.

Με την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανε το... χρέος του απέναντι στην πατρίδα μας, λέγοντας ακριβώς όσα ήθελε να ακούσει η Αθήνα.

Εξέπεμψε το σωστό μήνυμα για την ανάγκη στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι η λιτότητα δεν αποτελεί από μόνη της το «γιατρικό» για έξοδο από την κρίση και έδωσε τα θερμά του συγχαρητήριά για τον ανθρωπισμό που επιδείξαμε ως Έθνος στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Εκείνο που πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε από την τοποθέτηση Ομπάμα είναι ότι ο δρόμος μέχρι την τελική έξοδο από την ύφεση περνά πρωτίστως από την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

«Ιδιαίτερα όταν η οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη μειώνουν τα ελλείμματα και το χρέος. Ο δρόμος που βρίσκεται η Ελλάδα είναι ο σωστός. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναγνωρίσει πως η οικονομία ήταν δεδομένο πως έπρεπε να περάσει από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» είπε, για να επισημάνει πως ο ίδιος θα... προτρέψει τους δανειστές να ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος.

Σε συμβολικό, λοιπόν, επίπεδο, η επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου στην Ελλάδα πήγε καλά. Γιατί σε ουσιαστικό ο... τροχός θα γυρίσει μονάχα όταν η παρούσα Κυβέρνηση συνειδητοποιήσει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μας δεν επιτυγχάνεται με ύμνους στο αρχαίο ελληνικό κάλλος, ούτε με αναφορές στην κοιτίδα της Δημοκρατίας.

Κάθε άλλο...
Απαιτείται στήριξη της επιχειρηματικότητας και προώθηση των μεταρρυθμίσεων, πολιτική επιλογή δηλαδή που η παρούσα Κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει εξαιτίας των ιδεοληψιών που την διακατέχουν.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία ζητά άμεσα πολιτική αλλαγή.

Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η Ελλάδα κινείται στη λάθος κατεύθυνση, με την ανεργία να βρίσκεται σταθερά κοντά στο 30% και χιλιάδες ταλαντούχους Έλληνες να αναζητούν καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Ασφαλώς σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και οι πιστωτές μας καθώς η λιτότητα παρατράβηξε και βασανίζει το λαό μας, ωστόσο για να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία οφείλει πρωτίστως να γίνει πιο ανοικτή. Να προσελκύσει, δηλαδή, περισσότερες επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να στηρίξει τον τουρισμό της, να αποκτήσει σταθερό εξαγωγικό προσανατολισμό και να πάψει να αδικεί τον εαυτό της.

Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός ο στόχος είναι εφικτός αρκεί η πατρίδα μας να αποκτήσει μια άλλη Κυβέρνηση η οποία θα αποπνέει εμπιστοσύνη στο εξωτερικό, βοηθώντας παράλληλα την Ελλάδα να αποκτήσει εκ νέου ισχυρούς συμμάχους στο εξωτερικό και να αλλάξει το brand της παγκοσμίως.

Ας κρατήσουμε, λοιπόν, τα θετικά της επίσκεψης Ομπάμα και ας εργαστούμε πάνω στα ουσιώδη που είναι οι προτροπές του να συνεχίσουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Σε τελική ανάλυση, φίλες και φίλοι, πρέπει να γνωρίζουμε τι είχαμε και τι χάσαμε. Γιατί αν δεν γνωρίζουμε τα θετικά της Μεταπολίτευσης και απαξιώσουμε τα όσα σημαντικά πετύχαμε από το 1974 και μετά, δεν θα καταλάβουμε, ούτε θα εκτιμήσουμε ποτέ όσα πραγματικά χάνουμε τα τελευταία χρόνια.

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

Ο Θ. Καράογλου στη Γενεύη για την 135η διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

"Η Συνταγματική Αναθεώρηση... σπάει τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών"

Η ομιλία του Θ. Καράογλου στην παρουσίαση του "Ορκίζομαι" στο Κιλκίς (VIDEO)

"Η Συνταγματική Αναθεώρηση οδηγεί στη νέα Μεταπολίτευση"

"Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές είναι κοινή ευθύνη πολιτικών και πολιτών"

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ-3 για την παρουσίαση του βιβλίου "Ορκίζομαι" στη Θεσσαλονίκη

  

 Άρθρα

«Πράξη ευθύνης η Συνταγματική Αναθεώρηση»

«Συνταγματική Αναθεώρηση: Ή τώρα ή ποτέ...»

«Το τέλος του δρόμου...»

«Χτίζοντας πραγματικό κράτος δικαίου»

«Ανάπτυξη με λιτότητα δεν γίνεται»

 

  

Συνεντεύξεις

Δήλωση Θ. Καράογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha (31.10.16)

Ο Θ. Καράογλου στον Flash 96 (31.10.16)

Ο Θ. Καράογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ (31.10.2016)

Ο Θ. Καράογλου στον Focus Fm (23.10.2016)

Στην εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" του FM100 (21.10.2016)

Στην εκπομπή "ΕΡΤ Ενημέρωση" (18.10.2016)

Ο Θ.Καράογλου στο Radio Star Χαλκιδικής (14.10.2016)

Ο Θ. Καράογλου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου (14.10.2016)

Ο Θ. Καράογλου στον Πρακτορείο FM (10.10.2016)

 

 

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

athlitikakentra
domes

«Ακάλυπτοι εργαζόμενοι και ωφελούμενοι του Προγράμματος των Κοινωνικών Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας»

f8ac3f5a3ec4bec995e71a9b3e995174 L
 

«Μέτρα πρόληψης και προστασίας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας από επικίνδυνες ζωονόσους»

d2d2e82a9f9294a9667957da3d627141 L 

«Δραματική αύξηση του παραεμπορίου στο κρασί λόγω επιβολής του ΕΦΚ» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329