Πολιτική δράση Μαΐου 2016

Πολιτική δράση Μαΐου 2016 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστε εδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

MΑΪΟΣ 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 50    

b.640.480.0.0.stories.photo.sunedrio nd.sunedrio nd a

Φίλες και φίλοι,
Μετά την υπογραφή του πολυνομοσχεδίου «λαιμητόμος» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και την υποθήκευση της χώρας για τα επόμενα 99 χρόνια με 153 «ναι σε όλα», από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει ή να γράψει κανείς. Πέρα από τα εθνοκτόνα φορολογικά μέτρα και τον «κόφτη» δαπανών, η συμφωνία του Eurogroup καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα τελεί υπό επιτήρηση και βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμένης δημοσιονομικής και εθνικής κυριαρχίας, εξαιτίας της «περήφανης» διαπραγμάτευσης του Αλέξη Τσίπρα.

Για αυτό και από το βήμα του Κοινοβουλίου χαρακτήρισα το συνονθύλευμα νόμων που υπερψηφίστηκε πριν από περίπου 10 μέρες ως «οδοστρωτήρα φόρων». Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον ήμουν επιεικής, γιατί πρόκειται περί «φορολογικής θηριωδίας» που εξαπολύεται επί ανύπαρκτων εισοδημάτων εξαθλιώνοντας τα νοικοκυριά, αφαιρώντας τις τελευταίες ελπίδες για ανάταξη της οικονομίας και βάζοντας «κόφτη» στα όνειρα και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού για καλύτερες ημέρες.

Ενός λαού που διαπιστώνει ότι στην Ελλάδα του 2016 μόνο ο αέρας δεν φορολογείται, ακόμα τουλάχιστον, όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο «Guardian». Γιατί οι νέοι φόροι που μπαίνουν από 1η Ιουνίου βίαια στη ζωή μας, σε συνδυασμό με την αύξηση των υφισταμένων, όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ που ενώ προεκλογικά δήλωναν ότι θα τον καταργούσαν τελικά τον μονιμοποίησαν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έβαλαν το «εγώ» πάνω από το «εμείς», έβαλαν τα κόμματά τους πάνω από την πατρίδα, ισοπεδώνοντας την Ελλάδα για χάρη του μικροκομματικού τους συμφέροντος.

Τα έδωσαν όλα χωρίς να έχουν εξασφαλίσει καμία ουσιαστική δέσμευση για το χρέος, χωρίς να περιορίσουν τη λιτότητα και τις συνέπειές της. Καμία αναφορά για «κούρεμα» και «ονομαστική μείωση του χρέους», τις ψεύτικες υποσχέσεις, δηλαδή, πάνω στις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας οικοδόμησε το πολιτικό του κεφάλαιο. Το μόνο που πέτυχε (τρόπος του λέγειν...) είναι η Ελλάδα να ζει αιωνίως στον αστερισμό των μνημονίων!

Αυτή είναι η ποιοτική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.

Η δική μας πολιτική πρόταση είναι μια συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία και τους εταίρους. Συμφωνία για νέες μεταρρυθμίσεις, έναντι δέσμευσης για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα 2%. Με τις μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογήσουμε και οι οποίες θα πηγαίνουν πάνω και πέρα από τις δεσμεύσεις του υφιστάμενου προγράμματος, εμείς θα πετύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης του 4%, ώστε να μας δοθεί ρύθμιση χρέους που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα αποπληρωμής του, χωρίς να «στραγγαλίζει» την ιδιωτική οικονομία.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να πάψουμε να είμαστε ως χώρα με την πλάτη στον κόφτη.

Με την οικονομία μας στο σημείο μηδέν, επιβάλλεται η ταύτιση της ανάπτυξης με την ενίσχυση της κατάρτισης και της επιχειρηματικότητας.

Επιβάλλεται η υπέρβαση παρωχημένων αντιλήψεων για την ανάδειξη της υγιούς, δημιουργικής και καινοτόμας πλευράς της επιχειρηματικής δράσης.

Επιβάλλεται η δημιουργία ευκαιριών εξέλιξης και προοπτικών επιχειρηματικής πρωτοπορίας.

Επιβάλλεται η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να δράσει πολλαπλασιαστικά στη δημιουργία θέσεων εργασιών και η ενασχόληση μαζί του να είναι από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Με λίγα λόγια, επιβάλλεται να παράξουμε πλούτο!

Αυτή πρέπει να είναι η αδιαπραγμάτευτη επιλογή της ελληνικής οικονομικής πολιτικής. Να δείξουμε στην κοινωνία μας ότι η ελεύθερη οικονομία, η επιχειρηματικότητα και η προσδοκία κέρδους που αυτή κρύβει, αποτελούν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης.

Και καθήκον της πολιτείας είναι να δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο κανόνων ώστε αυτή να δρα αφενός χωρίς αγκυλώσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια και αφετέρου με συναίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλοι και όλες οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τους φόρους, την ύφεση και την παρακμή που μας έχει οδηγήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μια συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία και με τους εταίρους μας που θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της πατρίδας μας και θα οδηγήσει την Ελλάδα στην κανονικότητα, στη σταθερότητα, στην πρόοδο και στην ευημερία, πάντα στην καρδιά της Ευρώπης.

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

Tην παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής ζητά ο Θ. Καράογλου για τον Γ. Κυρίτση του ΣΥΡΙΖΑ

"Αυτ-απάτη το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ"

Δήλωση Θ. Καράογλου για την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης

"Ο ΣΥΡΙΖΑ τύλιξε την Ελλάδα σε 7.500 κόλλες χαρτιού" 

"Δεν θα επιτρέψουμε τουρκικά παιχνίδια σε βάρος της Θράκης" 

"Δικαίωση της Ν.Δ. για τον αγωγό TAP με υπογραφή Τσίπρα"  

"Ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την υγεία των Ελλήνων" 

"Το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό σκοτώνει τους Έλληνες"

 

 Άρθρα

«Όχι στη φτωχοποίηση των Ελλήνων»

«Η Ελλάδα με την πλάτη στον "κόφτη"»

«ΣΥΡΙΖΑϊκές αυταπάτες τέλος»

«Η αξιοπρέπεια του πολίτη δεν χαρίζεται από τον πολιτικό, αλλά διεκδικείται»

«"Κόφτης" μισθών, συντάξεων και ονείρων»

 

Συνεντεύξεις

 

Ο Θ. Καράογλου στο Radio Έναντι και στην εκπομπή "Οι απέναντι" (27.05.16)

Στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV-100 και στην εκπομπή "Δημότης Online" (26.05.16) 

Στην εκπομπή "ΑΠΕριττα" στον Πρακτορείο FM (26.05.2016)

Στην εκπομπή "Κάθε Μεσημέρι" στο Tv Επιλογές των Σερρών (23.05.2016)

Στην εκπομπή του FM-100 "Της πόλης τα καμώματα" (23.05.2016)

Στην εκπομπή του FM100 "Θέσεις και Απόψεις" (23.05.2016)

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (23.05.2016)

Στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης (20.05.2016)

Στο δελτίο ειδήσεων του "Θράκη Νετ" (17.05.2016)

Στην "Πρωινή Ζώνη" της ΕΡΤ-1 (12.05.2016)

Στον 102 FM της ΕΡΤ-3 (05.05.2016)

 

 

 

 


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

f54f5eacd0a6f73edff93d6d704e627a L
3e1d29b65e89b5e0b3c1385d51031f62 L

«Κλείνει αιφνιδιαστικά το 1ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής του Χορτιάτη»


 4eeb5246f8e30134343cb29d59c41e65 L

«Με κλείσιμο απειλείται ο μοναδικός Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη»

6b22e7a8aa6a482240a04fcd9b43f257 L 

«Η επιβολή του τέλους πληρότητας στα ξενοδοχεία πλήττει τον τουρισμό» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329