Στο σκοτάδι βυθίζεται η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Στο σκοτάδι βυθίζεται η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 946/27-8-2018

Θεσσαλονίκη 27 Αυγούστου 2018

Προς Υπουργό Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Στο σκοτάδι βυθίζεται η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης»

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς βυθίζεται κυριολεκτικά στο σκοτάδι από την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης να φροντίσουν την άρτια και ασφαλή φωταγώγηση του χώρου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και μέλους του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας», οι καμένοι λαμπτήρες της Νέας Παραλίας έχουν φτάσει στο σημείο να ξεπερνούν τους 1.000.
Παρά το γεγονός ότι το κεντρικό πλακόστρωτο φωτίζεται οι υπόλοιποι χώροι που πλαισιώνουν τη Νέα Παραλία, όπως οι Κήποι είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι, δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες, που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να περπατούν σε μονοπάτια στο σκοτάδι προκειμένου να προσεγγίσουν ή να αποχωρήσουν από το παραλιακό μέτωπο της πόλης.
Η κατάσταση που φαίνεται να εδραιώνεται, καθώς ήδη από την προηγούμενη χρονιά είχαν καταμετρηθεί 636 καμένες λάμπες. Τα «σκοτεινά» σημεία στη Νέα Παραλία αφήνουν ανοιχτό το πεδίο σε επιτήδειους, καθώς έχουν σημειωθεί κλοπές ακόμα και των ίδιων των φωτιστικών σε σημεία που έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.
Η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυσύχναστα σημεία της πόλης καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς καθημερινά όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και το βράδυ κατακλύζεται από κατοίκους της πόλης, ανθρώπους που αθλούνται, οικογένειες με μικρά παιδιά που παίζουν, αλλά και τουρίστες και επισκέπτες της πόλης, θα πρέπει να θωρακιστεί και να αποτελεί ένα φωτεινό και ασφαλές σημείο αναφοράς της πόλης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιους λόγους δεν έχουν αντικατασταθεί, έστω σε κάποιον βαθμό, οι καμένες λάμπες που έχουν εντοπισθεί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης ήδη εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα σήμερα να ξεπερνούν τις 1.000 βυθίζοντας στο σκοτάδι και καθιστώντας επικίνδυνο ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της πόλης;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν οι αρμόδιοι φορείς προκειμένου να αρχίσει άμεσα η αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, ώστε να μη χάσουν οι πολίτες το αίσθημα ασφάλειας;