«Πλήγμα η κατάργηση της Γ’ βάρδιας στον ΟΛΘ»

«Πλήγμα η κατάργηση της Γ’ βάρδιας στον ΟΛΘ» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 822/22.08.2018

Θεσσαλονίκη 22 Αυγούστου 2018

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών
- Οικονομίας & Ανάπτυξης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Πλήγμα η κατάργηση της Γ' βάρδιας στον ΟΛΘ»

Τεράστιο πλήγμα στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας και στην αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί η απόφαση της ΑΑΔΕ να καταργήσει την Γ΄ βάρδια του τελωνείου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου το κατεξοχήν εξαγωγικό λιμάνι της χώρας θα παραμένει κλειστό για 12 ώρες κάθε ημέρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξαγωγική δραστηριότητα. Η πρωτοφανής απόφαση της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στους φορείς της πόλης και στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς οι επιπτώσεις για την οικονομία της περιοχής θα είναι δυσμενείς. Με την απόφαση αυτή απαξιώνεται το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, και συρρικνώνεται η αναπτυξιακή δυναμική που μπορεί να διαδραματίσει ως εξαγωγική πύλη της Ευρώπης.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί πύλη εισόδου και εξόδου διεθνών φορτίων. Με την κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και οι δυσλειτουργίες θα επιφέρουν σημαντικό «χτύπημα» στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Το αρμόδιο Υπουργείο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν ενήμερο για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, αλλά η αδιαφορία και η απραξία οδήγησε στα σημερινά αποτελέσματα, υπονομεύοντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα, που δημιούργησε η απόφαση της ΑΑΔΕ να καταργήσει την Γ΄ βάρδια στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης;