«Χαμηλό το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων»

«Χαμηλό το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 105/18.7.2018

Θεσσαλονίκη, 18 Ιουλίου 2018

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών
- Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης
- Οικονομίας & Ανάπτυξης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Χαμηλό το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων»

Δραματικοί είναι οι δείκτες του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων συμπολιτών μας με τον 1 στους 3 Έλληνες να βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και να στερούνται ακόμη και των βασικών αγαθών. Η σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αντί να απλώσει ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας των αδυνάμων, εξωθεί όλο και περισσότερο τους συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας, αδυνατώντας να προμηθευτούν ακόμη και τα απαραίτητα προς το ζην. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι οι κοινωνικοί δείκτες στη χώρα μας υστερούν έναντι των άλλων κρατών-μελών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά νοικοκυριά μείωσαν την κατανάλωση σε τρόφιμα, αλλά και σε σειρά άλλων αγαθών, όπως επίσης προχώρησαν και σε περικοπές, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Μεταξύ των άλλων η μείωση ήταν εμφανής στα μηναία έξοδα τόσο για είδη ένδυσης και υπόδησης, όσο και στις δαπάνες στέγασης, στις μεταφορές και στην αναψυχή. Η οικονομική κρίση δημιούργησε δυσμενείς συνθήκες για τα ελληνικά νοικοκυριά, με αποκορύφωμα την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, που τα οδηγεί σε πλήρη αφαίμαξη. Οφείλουν τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν υπόψη τις εκθέσεις φορέων και οργανισμών, που αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα, που διατρέχουν τα ελληνικά νοικοκυριά και να λάβουν δέσμη μέτρων προς ανακούφιση των αδύναμων συμπολιτών μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Λαμβάνοντας υπόψη την σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας;