«Αναξιοκρατική επιλογή διευθυντών στον ΟΑΣΘ»

«Αναξιοκρατική επιλογή διευθυντών στον ΟΑΣΘ» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 7294/03.07.2018

Θεσσαλονίκη, 03 Ιουλίου 2018

Προς:

-Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Αναξιοκρατική επιλογή διευθυντών στον ΟΑΣΘ»

Την επιλογή νέων διευθυντών στον ΟΑΣΘ με μη αξιοκρατική διαδικασία καταγγέλλει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η οποία έχει δημοσιευτεί στον ηλεκτρονικό Τύπο, η νέα διοίκηση του Οργανισμού τοποθέτησε σε νευραλγικές θέσεις ευθύνης αποφοίτους ΤΕΙ, με πτυχίο άσχετο με το αντικείμενο της διεύθυνσης την οποία κλήθηκαν να αναλάβουν, έχοντας ως κύριο προσόν ότι είναι φίλα προσκείμενοι προς τους διοικούντες.
Στην επιστολή του ο κ. Πάρις Μπίλλιας γνωστοποιεί δυο συγκεκριμένες περιπτώσεις αναξιοκρατίας οι οποίες αφορούν τα τμήματα προμηθειών και προγραμματισμού εργασιών συντήρησης. Ενώ τις δυο θέσεις διεκδικούσαν διπλωματούχοι μηχανολόγοι μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ και κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, εν τέλει επιλέχθηκαν πρόσωπα με εκπαίδευση που δεν εμπίπτει στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο αφού για την πρώτη επιλέχθηκε ως διευθυντής απόφοιτος του ΤΕΙ ζωικής παραγωγής και για τη δεύτερη απόφοιτος του ΤΕΙ λογιστικής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι δυο νέοι διευθυντές έναντι στελεχών με αυξημένα προσόντα και επιστημονική κατάρτιση συναφή με το αντικείμενο της θέσης;
- Προτίθεται να επανεξετάσει τα αποτελέσματα που αφορούν στην προκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων ευθύνης;
- Είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη επιστολή-καταγγελία του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ;
- Με ποιόν τρόπο διασφαλίζεται η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών του ΟΑΣΘ προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης όταν σε θέσεις ευθύνης επιλέγονται πρόσωπα με πτυχίο άσχετο με το αντικείμενο της διεύθυνσης την οποία αναλαμβάνουν;