«Αφήνουν απλήρωτους και στην τύχη τους χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς»

«Αφήνουν απλήρωτους και στην τύχη τους χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς» Κύριο

Αρ. πρωτ.:2502/11.01.2018

Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2018

Προς:

-Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Αφήνουν απλήρωτους και στην τύχη τους χιλιάδες τευτλοπαραγωγούς»

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει και εξαπατά χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου και πιο συγκεκριμένα περίπου 2.500 τευτλοπαραγωγούς.
Ενώ υπήρχε δέσμευση ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα γίνει η εξόφληση όλων των οφειλόμενων για την παραγωγή του 2017 που ανέρχεται σε 10,2 εκατομμύρια ευρώ, μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς τους.
Σε συνάντηση ομάδας τευτλοπαραγωγών με τον πρόεδρο της Ε.Β.Ζ. κ. Παναγιώτη Αλεξάκη στα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη στις 10/01/2018 δόθηκε νέα αόριστη δέσμευση, ότι τις επόμενες μέρες θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το 40% των οφειλόμενων (το ποσό προέρχεται από μερίσματα του 2013 της θυγατρικής στη Σερβία), ενώ η εξόφληση θα γίνει το «συντομότερο δυνατό».
Θα πρέπει τέλος να ληφθεί υπόψη ότι η νέα καλλιεργητική περίοδος αρχίζει το Φεβρουάριο και οι παραγωγοί πρέπει να προχωρήσουν στην αγορά εφοδίων. Έτσι αντιλαμβανόμενοι και την επιθυμία της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτά και σε λειτουργία τα εργοστάσια στο Πλατύ και την Ορεστιάδα, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολικής εξόφλησης των τευτλοπαραγωγών για την παραγωγή του 2017;

- Ποια προβλέπεται να είναι η τιμή που θα διαμορφωθεί για το έτος 2018;