«Έρμαιο ληστών η Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης»

«Έρμαιο ληστών η Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης» Κύριο

Αρ. πρωτ.:538/19.10.2017

Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2017

Προς:
-Υπουργό Εσωτερικών
-Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Έρμαιο ληστών η Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης»

Ζοφερή είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, με τις διαρρήξεις εργοστασίων να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
Η ανεπαρκής αστυνόμευση της περιοχής, στην οποία λειτουργεί μόλις ένα αστυνομικό τμήμα από τρία που υπήρχαν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και ο αστυνομικός σταθμός που αναμενόταν δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας που έχει κυριεύσει έναν γεωγραφικό χώρο, ο οποίος υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να λειτουργεί ως αιχμή του δόρατος για την ενίσχυση της απασχόλησης, της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης.
Παρ' όλα αυτά, όπως σημειώνει και η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε δημοσίευμά της την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, οι κλοπές μηχανολογικού εξοπλισμού των επιχειρήσεων προκαλούν ένα ακόμη καίριο πλήγμα στην ήδη λαβωμένη επιχειρηματικότητα.
Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι ανησυχούν τόσο για τη δική τους ασφάλεια, όσο και για το τι θα συναντήσουν το πρωί στους χώρους εργασίας τους, δεδομένου ότι οι διαρρήξεις εργοστασίων έχουν εξελιχθεί σε κανόνα.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Με ποιόν τρόπο προτίθενται να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας επιχειρηματιών και εργαζομένων στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης;

- Εξετάζουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης των περιπολιών των αστυνομικών τις νυχτερινές ώρες;

- Πόσοι αστυνομικοί υπηρετούν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα που έχει υπό την ευθύνη του τη φύλαξη της περιοχής όπου εδρεύει η ΒΙΠΕ;

- Πότε προβλέπεται να λειτουργήσει ο αστυνομικός σταθμός στη Χαλάστρα;