75 νέα σχολεία χρειάζονται στη Θεσσαλονίκη

75 νέα σχολεία χρειάζονται στη Θεσσαλονίκη Κύριο

Αρ. πρωτ.:

Θεσσαλονίκη, 28 Αυγούστου 2017

Προς Υπουργούς:
-Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
-Υποδομών και Μεταφορών

Ερώτηση

Θέμα: «75 νέα σχολεία χρειάζονται στη Θεσσαλονίκη»

Το χάος που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον χώρο της παιδείας φαίνεται ότι δεν έχει τέλος. Στην κατάργηση της αριστείας, της προσευχής στα σχολεία, στην κλήρωση των σημαιοφόρων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια στον ανασκευασμό των δηλώσεων του αρμόδιου Υπουργού, έρχεται να προστεθεί το πιο βασικό ίσως ζήτημα, αυτό της έλλειψης των σχολικών κτιρίων.
Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά 2017-18 καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις σχολείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την καταγραφή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης χρειάζονται 75 νέα σχολικά κτίρια προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολική στέγη.
Επιπλέον, απαιτείται η συντήρηση των κτιρίων, η δημιουργία 33 νέων αιθουσών σε ήδη υπάρχοντα σχολικά κτίρια, καθώς και νέες πτέρυγες και εργαστήρια. Οι μεγαλύτερες ελλείψεις και ανάγκες εντοπίζονται στους δήμους Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά, Νεάπολης και Θέρμης.
Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει ήδη επισημανθεί και δημοσιοποιηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν ενημερώσει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Σε τι ενέργειες έχουν προβεί τα αρμόδια Υπουργεία από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις σε σχολική στέγη στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης;

-Πώς προβλέπεται να καλυφθούν αυτά τα μεγάλα κενά σε σχολικά κτίρια και αίθουσες μαθημάτων στον Νομό Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά;