Ελλείψεις βασικών μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία

Ελλείψεις βασικών μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία Κύριο

Αρ. πρωτ.:6944/05.07.2017

Θεσσαλονίκη, 5 Ιουλίου 2017

Προς Υπουργό:

Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ελλείψεις βασικών μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία»

Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα στον πολύπαθο χώρο της υγείας με την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να επιδίδονται σε επικοινωνιακές φιέστες και άνευ ουσίας και περιεχομένου εξαγγελίες. Σημαντικές λοιπόν είναι οι ελλείψεις που παρατηρούνται στα δημόσια νοσοκομεία, με τους ασθενείς και τους εργαζομένους να επωμίζονται την μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που καλύπτουν ιατρικές ανάγκες των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες εξαιτίας αυτών των ελλείψεων. Αξονικοί τομογράφοι και μαγνητικοί τομογράφοι λείπουν από τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Αλλά πολλά και από τα υπάρχοντα μηχανήματα χρειάζονται αντικατάσταση και επισκευή, εξαιτίας όμως της έλλειψης κονδυλίων τα νοσοκομεία ελπίζουν σε δωρεές, προκειμένου να επισκευάσουν τα μηχανήματά τους.
Οι δε τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων είναι υποστελεχωμένες με το ειδικευμένο προσωπικό, όπου αυτό υπάρχει να μην αρκεί. Το αρμόδιο Υπουργείο κωφεύοντας στις αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς εξαιτίας των ελλείψεων ειδικευμένων μηχανημάτων. Πολίτες με σοβαρά προβλήματα υγείας αναμένουν μήνες ολόκληρους για να εξεταστούν και να αντιμετωπίσουν χρόνιες ασθένειες, αλλά η αναλγησία των αρμοδίων επιτείνει ακόμη περισσότερο την ταλαιπωρία τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις ελλείψεις βασικών διαγνωστικών μηχανημάτων στα δημόσια νοσοκομεία και να στελεχωθούν με ειδικευμένο προσωπικό οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων;