«Ταλαιπωρία για τους έμμεσα ασφαλισμένους της ΔΕΗ»

«Ταλαιπωρία για τους έμμεσα ασφαλισμένους της ΔΕΗ» Κύριο

Αρ. πρωτ.:5833/24-05-2017

Θεσσαλονίκη, 24 Μαΐου 2017

Προς Υπουργό:

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ταλαιπωρία για τους έμμεσα ασφαλισμένους της ΔΕΗ»

Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι έμμεσα ασφαλισμένοι (σύζυγοι, παιδιά) της ΔΕΗ, καθώς εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι στο σύστημα χωρίς δική τους ευθύνη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταγογραφήσουν ή να μπορούν να κάνουν εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο. Η δημιουργία του ΕΦΚΑ και η επακόλουθη μεταφορά στοιχείων από τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία στο κεντρικό σύστημα ΕΟΠΥΥ δημιούργησε αρκετά προβλήματα και εμπλοκές με αρκετούς έμμεσα ασφαλισμένους να μην έχουν μεταφερθεί στη βάση δεδομένων.
Το παραπάνω πρόβλημα έχει δημιουργήσει αναστάτωση και ταλαιπωρία στην πλειοψηφία των έμμεσα ασφαλισμένων, με αρκετούς να έχουν άμεση ανάγκη συνταγογράφησης ή εισαγωγής σε δημόσιο νοσοκομείο. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα του θέματος, να ολοκληρωθεί η διαδικασία, έτσι ώστε όλοι οι έμμεσα ασφαλισμένοι της ΔΕΗ να μην υποστούν άλλη ταλαιπωρία εξαιτίας της εμφάνισής τους ως ανασφάλιστοι στο σύστημα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των έμμεσα ασφαλισμένων της ΔΕΗ, οι οποίοι εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι στο σύστημα;