Τραγικός απολογισμός από τις ελλείψεις ασθενοφόρων στη Χαλκιδική

Τραγικός απολογισμός από τις ελλείψεις ασθενοφόρων στη Χαλκιδική Κύριο

Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2017

Αρ. Πρωτ.:5031/13.04.2017

Προς Υπουργό:
-Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Τραγικός απολογισμός από τις ελλείψεις ασθενοφόρων στη Χαλκιδική»

Πολύ σκληρή αποδεικνύεται η πραγματικότητα τις τελευταίες ημέρες με τον τραγικό χαμό δύο συνανθρώπων μας στη Χαλκιδική, λόγω έλλειψης επαρκών ασθενοφόρων στον νομό και της αδυναμίας άμεσης διακομιδής τους σε νοσοκομείο.
Πρόκειται για ένα λεπτό και ευαίσθητο θέμα, το οποίο ωστόσο γεννά πολλά ερωτηματικά για τις καθυστερήσεις και την παθητικότητα που επιδεικνύει η παρούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Δυστυχώς η κατάσταση με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πολίτες επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο, καθώς ξεπερνά τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό των νοσοκομειακών ιδρυμάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Πλέον βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακόμα μία πιο σκληρή πραγματικότητα, διότι εν έτει 2017 στη Χαλκιδική αποτελεί ζητούμενο εάν ο ασθενής θα μπορέσει να προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο εξαιτίας της απουσίας ασθενοφόρων για τη διακομιδή.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στη Χαλκιδική υπάρχουν έξι τομείς του ΕΚΑΒ, και προκειμένου να τεθεί σε κίνηση ένα ασθενοφόρο ανά τομέα σε 24ώρη βάση, χρειάζονται 11 διασώστες.
Αυτή τη στιγμή όμως στην Χαλκιδική, που εισέρχεται πλέον στην τουριστική περίοδο, υπάρχουν μόνο τρία ασθενοφόρα και υπηρετούν συνολικά μόλις 32 διασώστες. Τη νύχτα δε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, δεδομένου ότι μονάχα δύο ασθενοφόρα καλύπτουν όλη τη Χαλκιδική.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και διασώστες στη Χαλκιδική εν όψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου;