Σε αφανισμό οδηγεί ο νέος ΚΤΣ 2016 τον κλάδο του έτοιμου σκυροδέματος

Σε αφανισμό οδηγεί ο νέος ΚΤΣ 2016 τον κλάδο του έτοιμου σκυροδέματος Κύριο

Θεσσαλονίκη, 31 Μαρτίου 2017

Αρ. Πρωτ.: 4673

Προς Υπουργό:
-Υποδομών και Μεταφορών


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Σε αφανισμό οδηγεί ο νέος ΚΤΣ 2016 τον κλάδο του έτοιμου σκυροδέματος»

Ένας ακόμα κλάδος θύμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας είναι και ο τομέας του έτοιμου σκυροδέματος, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις είτε να κλείσουν είτε να υπολειτουργούν. Οι επιχειρήσεις σκυροδέματος που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα ουσιαστικά συγκαταλέγονται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, λόγω της τεράστιας πτώσης που έχει υποστεί στην Ελλάδα ο τομέας της ανοικοδόμησης.
Σε όλο αυτό το θολό και αμφίβολο τοπίο για τη βιωσιμότητα του κλάδου και το μέλλον των επιχειρήσεων, έρχεται να προστεθεί ο νέος Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΚΤΣ-2016) και οι επιπτώσεις που θα φέρει στους επαγγελματίες.
Πιο συγκεκριμένα, οι εναπομείνασες επιχειρήσεις σύμφωνα με τον νέο ΚΤΣ-2016 θα υποχρεωθούν να επενδύσουν σε μεγάλης αξίας μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως εργαστήριο σκυροδέματος, γεφυροπλάστιγγες, καταγραφικά ζυγιστικών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο η υποχρέωση της μονάδας παραγωγής να διαθέτει αναμικτήρα βίαιης ανάμιξης, θα λειτουργήσει απαγορευτικά, καθώς απαιτεί μεγάλο κόστος αγγίζοντας περίπου τις 100.000 ευρώ.
Επιπλέον, οι αλλαγές στη σύνθεση μπετόν με αύξηση του τσιμέντου 30 kg ανά m3, κάτι ωστόσο που δεν προβλέπεται για άλλες χώρες, καθώς οι συνθέσεις μπετόν ακόμα και στη Γερμανία απαιτούν μικρότερη ποσότητα τσιμέντου ανά m3, ενδέχεται να αποδειχθεί παράγοντας ιδιαίτερα επιβαρυντικός για τους επενδυτές ενός έργου, είτε πρόκειται για δημόσιο είτε για ιδιωτικό, δεδομένου ότι με τη νέα χρονιά το τσιμέντο αυξήθηκε ήδη από 5% έως 7%.
Πρόκειται για υπερβολικές προϋποθέσεις που ελλοχεύουν κινδύνους δημιουργίας μονοπωλιακών καθεστώτων με τον αποκλεισμό των μικρότερων επιχειρήσεων σκυροδέματος. Ο κλάδος του σκυροδέματος είναι ένας σημαντικός κλάδος, οι εργασίες του οποίου συνδέονται άμεσα και επηρεάζουν μία σειρά συναφών επαγγελμάτων, όπως λατομεία, αμμοληψίες, μεταφορές Δ.Χ. – Ι.Χ. Συνεπώς, ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα ντόμινο λουκέτων σε συναφείς επαγγελματίες, με επιπλέον αύξηση της ανεργίας, τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, φόρων, τελών κυκλοφορίας κα με τελικό αποδέκτη την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και την αύξηση της τιμής του σκυροδέματος, καθώς θα καταλήξει να αποτελεί προϊόν μονοπωλιακών πρακτικών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να προστατευθούν οι μικρές επιχειρήσεις σκυροδέματος στη χώρα μας και να μην δημιουργηθούν προϋποθέσεις μονοπωλιακών συμφερόντων;

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην αναστολή ή κατάργηση του νέου ΚΤΣ-2016, που απειλεί να πλήξει με ακόμα περισσότερα λουκέτα τον κλάδο των επαγγελματιών του έτοιμου σκυροδέματος στην χώρα μας, αλλά και των συναφών επαγγελμάτων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές:

-Θεόδωρος Γ. Καράογλου, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης

-Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, Βουλευτής Σερρών