Κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβλέπουν και επεμβαίνουν στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβλέπουν και επεμβαίνουν στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. Κύριο

Αρ. πρωτ.: 4387

Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2017

Προς:
-Υπουργό Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβλέπουν και επεμβαίνουν στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.»

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 παρευρέθηκα στην τελετή εγκαινίων του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, καθώς στον χώρο είχε συγκεντρωθεί ομάδα διαδηλωτών η οποία διαμαρτύρονταν για την κατασκευή του Σ.Μ.Α.
Παρατηρώντας καλύτερα εντόπισα με έκπληξη, πίσω από τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο χώρο για την αποφυγή επεισοδίων, να βρίσκονται δυο γνωστά υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρακολουθούσαν την επιχείρηση αναχαίτισης των διαδηλωτών.
Η παρουσία τους εκεί ειλικρινά μου προκάλεσε εντύπωση, δεδομένου ότι δεν μπορούσα να εξηγήσω το λόγο αλλά και τον ρόλο που μπορεί να είχαν στη συγκεκριμένη επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ.
Τις απορίες μου έλυσε δημοσίευμα της Εφημερίδας «Μακεδονία», με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με το οποίο το ένα από τα δυο υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, που στο πρόσφατο παρελθόν διετέλεσε μέλος τόσο της Κ.Ε., όσο και της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επανεκλεγεί στην τελευταία εσωκομματική διαδικασία, φέρεται να είναι «εξωτερικός» συνεργάτης του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Τόσκα, ώστε να μπορεί να διαμένει στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μόνο το τρίμηνο Δεκέμβριος 2016-Φεβρουάριος 2017 οι μετακινήσεις του προς την Αθήνα κόστισαν στον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 4.000 ευρώ.
Εκείνο δε που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά είναι η αναφορά στο δημοσίευμα ότι το εν λόγω κορυφαίο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχει εδώ και καιρό σε συσκέψεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, ακόμη και ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν γίνει σύμβουλος του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού.
Η παραπάνω αποκάλυψη γεννά σωρεία ερωτημάτων για το εάν η Κυβέρνηση τοποθετεί κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως «κομισάριους» στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., μόνο και μόνο για να μπορεί να επιβλέπει και να επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας της.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Αληθεύει ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης;

-Ποιος είναι ο ρόλος και ο λόγος των δυο κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία φαίνονται καθαρά στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», στην επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας;

-Πόσο έχουν κοστίσει μέχρι σήμερα στο Ελληνικό Δημόσιο οι μετακινήσεις του «εξωτερικού» συνεργάτη του κ. Τόσκα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα;

-Πώς δικαιολογείται ο όρος «εξωτερικός» συνεργάτης Υπουργού;