Στον αέρα το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Στον αέρα το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων Κύριο

Αρ. πρωτ.:4300/20.03.2017

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2017

Προς Υπουργούς:

Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Στον αέρα το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων»

Μια ακόμη υπόσχεση, όπως αυτές που καθημερινά δίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έμεινε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, που θα ανακούφιζε αρκετούς μαθητές των σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η εξαγγελία που έκανε από την Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός τον περασμένο Δεκέμβριο παρέμεινε ανεκπλήρωτη με τις ευθύνες να βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον Πρωθυπουργό. Ο ίδιος λοιπόν, εξήγγειλε ένα πρόγραμμα χορήγησης 30.000 σχολικών γευμάτων στους μαθητές των δημοτικών σχολείων σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης, τονίζοντας μάλιστα τότε στη σχετική σύσκεψη με τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, «Είναι μια στοχευμένη πρωτοβουλία, για να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να βοηθήσει οικογένειες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας». Έκτοτε, το πρόγραμμα παρέμεινε στα λόγια και μάλιστα η Κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία, όπου μείωσε ακόμη και τα γεύματα και έτσι από την εξαγγελία των 30.000 γευμάτων περιορίστηκε στα 10.000 γεύματα.
Η αδράνεια και η ολιγωρία εκ μέρους της Κυβέρνησης είναι πρωτοφανείς. Πέρασαν τρεις μήνες και η πρωθυπουργική εξαγγελία έμεινε υπόσχεση και μάλιστα σε δυο μήνες ολοκληρώνεται και το σχολικό έτος. Το πρόγραμμα θα ανακούφιζε αρκετές οικογένειες, που βιώνουν την δυσχερή οικονομική κατάσταση, αλλά η μη υλοποίησή του προκαλεί αρνητικά αισθήματα στους συμπολίτες μας. Οφείλουν τα αρμόδια Υπουργεία να ενεργήσουν άμεσα, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία χορήγησης των σχολικών γευμάτων προτού ολοκληρωθεί το τρέχον σχολικό έτος.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει προ τριμήνου;