Εξέταση νομιμότητας ενεργειών και απόδοση ευθυνών

Εξέταση νομιμότητας ενεργειών και απόδοση ευθυνών Κύριο

Αρ. πρωτ.:4298/20.03.2017

Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2017

Προς:
-Υπουργό Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Εξέταση νομιμότητας ενεργειών και απόδοση ευθυνών»

Σε ερώτηση που κατέθεσα την 1η Δεκεμβρίου 2015 (αριθμ. Πρωτ. 1613) προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης και του μηνιαίου κόστους ενοικίασης γραφείων όπου στεγάζονται η 3η και 4η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη.
Στην με αρ. πρωτ. 93471/12.01.16 απάντηση του Υπουργείου Υγείας, Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και Κωδικοποίησης, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας είναι η αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτηρίων με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών των ΥΠΕ, ενώ παράλληλα θα εξετασθεί η νομιμότητα της πράξης μίσθωσης των γραφείων της Αριστοτέλους από την προηγούμενη Κυβέρνηση και θα αποδοθούν ευθύνες, αν και εφόσον υπάρχουν.
Φαίνεται δηλαδή ότι «η πρώτη φορά αριστερή» Κυβέρνηση της χώρας μας και ο ίδιος ο κ. Πολάκης έχουν προχωρήσει σε σχεδιασμό για την αξιοποίηση των δημόσιων κτηρίων με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών, ενώ παράλληλα είναι αποφασισμένοι να αποδώσουν τυχόν ευθύνες σε στελέχη του χώρου υγείας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης, δυο και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, για την αξιοποίηση του κτιρίου του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης που παραμένει έρημο;

-Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση τυχόν ευθυνών, όπως έχει προαναφέρει ο Υπουργός, σε σχέση με τους εμπλεκόμενους στη διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωση των γραφείων; Αν ναι, ποιό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας;