Στον αέρα κονδύλια για τον τομέα της πληροφορικής

Στον αέρα κονδύλια για τον τομέα της πληροφορικής Κύριο

Αρ. πρωτ.: 3395

Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2017

Προς Υπουργό:

Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Στον αέρα κονδύλια για τον τομέα της πληροφορικής»

Αναξιοποίητα παραμένουν 450 εκατ. ευρώ στο χώρο της πληροφορικής, με αποτέλεσμα η χώρα μας να χάνει πόρους, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον τομέα της πληροφορικής και να αυξήσουν την απασχόλησης με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε χαριστικά το συγκεκριμένο ποσό, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί στην πληροφορική, αλλά η Κυβέρνηση αφήνει αναξιοποίητους αυτούς τους πόρους. Παρόλο μάλιστα την ίδρυση του νεοσύστατου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο σημειωτέον ακόμη δεν έχει στελεχωθεί, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει κονδύλια πληροφορικής.
Ο τομέας της πληροφορικής αποτελεί ένα δυναμικό κομμάτι για την πατρίδα μας, δεδομένου ότι ο αριθμός των πτυχιούχων αποφοίτων πληροφορικής, που εγκαταλείπουν τη χώρα μας είναι μεγάλος. Η μη αξιοποίηση των κονδυλίων για την πληροφορική και η απουσία έργων στον τομέα αυτό καθηλώνει τη χώρα μας, αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες. Η Κυβέρνηση οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να στηρίξει την αγορά της πληροφορικής, αφού πρώτα αξιοποιήσει τα διαθέσιμα από την Ε.Ε. κονδύλια.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ε.Ε. για τον τομέα της πληροφορικής;