«Έντονο κτιριακό πρόβλημα για το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης»

«Έντονο κτιριακό πρόβλημα για το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 519

Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2015

Προς Υπουργούς:
Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Έντονο κτιριακό πρόβλημα για το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης»

Ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζει το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, στο Νέο Ρύσιο, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να είναι ανάστατοι, εξαιτίας του κτιριακού ζητήματος, που έχει προκύψει. Το σχολείο στεγάζεται σε μισθωμένο ιδιωτικό κτίριο της πρώην Απολλώνιου Σχολής. Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα όμως και τις έντονες βροχοπτώσεις, που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την περιοχή τα προβλήματα ήταν αυξημένα, με το ισόγειο του κτιρίου να πλημμυρίζει και στο υπόλοιπο κτίριο να σημειώνονται ζημιές. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν το σχολείο να παραμείνει κλειστό για αρκετές ημέρες, με τους μαθητές να χάνουν ώρες διδασκαλίας.
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι προβληματισμένοι, καθώς τα ζητήματα στατικότητας και καταλληλότητας του κτιρίου είναι ορατά. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι πλησίον του κτιρίου υπάρχει ένα υπό ανέγερση σχολικό κτίριο, αλλά λόγω διακοπής της χρηματοδότησης εδώ και χρόνια είναι πλέον ημιτελές, με αποτέλεσμα το κράτος να δαπανά περίπου 150.000 ευρώ ετησίως για την στέγαση των μαθητών. Οφείλουν οι αρμόδιοι Υπουργοί να επιληφθούν του θέματος και να λυθεί πλέον το κτιριακό πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

-Με ποιον τρόπο προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να επιλύσουν το κτιριακό πρόβλημα, που έχει ανακύψει με το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης;