«Απειλούνται με λουκέτο το Εθνικό και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης»

«Απειλούνται με λουκέτο το Εθνικό και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης» Κύριο

Αρ. Πρωτ.: 4791

Θεσσαλονίκη, 20 Νοεμβρίου 2014

Προς Υπουργό
- Πολιτισμού και Αθλητισμού


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Απειλούνται με λουκέτο το Εθνικό και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης»

Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να καμαρώνουν και να θαυμάζουν τους σημαντικούς αθλητές της κολύμβησης που έχουν βγει από τις αθλητικές ομάδες και τα κολυμβητήρια της πόλης και οι οποίοι έχουν κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο δεν μπορούν να είναι σίγουροι για την κατάσταση και το μέλλον των κολυμβητηρίων της πόλης.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για άλλη μία φορά με οριστικό λουκέτο απειλούνται το Εθνικό και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στερώντας από την πόλη δύο κολυμβητήρια που αποτελούν εκκολαπτήριο αθλητών, χώρο άθλησης και αναψυχής για παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κοινωνική και στην αθλητική ζωή της πόλης.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει τη συντήρηση και τη λειτουργία των δύο ιστορικών κολυμβητηρίων της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι που ανατρέπει την εύρυθμη λειτουργία των κολυμβητηρίων και απειλεί τη βιωσιμότητά τους, καθώς αντίστοιχα προβλήματα προέκυψαν και τον Οκτώβριο του 2010, τον Νοέμβριο του 2011, αλλά και τον Νοέμβριο του 2013.
Η προσωρινή λύση που δόθηκε στην παράταση της λειτουργίας των δύο κολυμβητηρίων για έναν μόλις μήνα, αποτελεί αποτέλεσμα προσωπικής παρέμβασης ανθρώπων που στηρίζουν τον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τους πυλώνες αθλητισμού και πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση έκτακτη επιχορήγηση των δύο κολυμβητηρίων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να αντιμετωπισθούν τα λειτουργικά προβλήματα που απειλούν με κλείσιμο τα δύο σημαντικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης;