Ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης Κύριο

Προς Υπουργό: Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

Αρ. Πρωτ. 539/27.06.14

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: "Ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης "

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι την περίοδο αυτή μειώνονται σημαντικά σε όλο το Νομό Θεσσαλονίκης οι εποχούμενες περιπολίες των αστυνομικών δυνάμεων.
Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και τα μηχανικά προβλήματα των περιπολικών, που τα καθιστούν ακινητοποιημένα, έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά οι εποχούμενες περιπολίες, εν μέσω μάλιστα της θερινής περιόδου, που υπάρχει έντονη μετακίνηση των πολιτών προς εξοχικές κατοικίες και τα σπίτια στις πόλεις μένουν κενά.
Πιο συγκεκριμένα από τα 59 περιπολικά που έχει στη διάθεσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τα 37 είναι ακινητοποιημένα και μόλις τα 22 στη διάθεση της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα στις περιοχές ευθύνης των υφιστάμενων υπηρεσιών αναλογεί μία εποχούμενη περιπολία ανά τομέα.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η Γ.Α.Δ.Θ. έχει υπό την ευθύνη της ένα μεγάλο εύρος περιοχών, από το αστικό κέντρο έως πιο δυσπρόσιτες και αγροτικές περιοχές, όπως ο Σοχός, τα Κουφάλια, ο Λαγκαδάς, η Επανομή, η Μηχανιώνα καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε οχήματα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα μηχανικά προβλήματα που κρατούν ακινητοποιημένο το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των περιπολικών της Γ.Α.Δ.Θ.;

- Εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατεθούν νέα περιπολικά για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ.;

- Εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο το ενδεχόμενο να ενισχύσει το ένστολο προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κενά σε προσωπικό και να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της, προλαβαίνοντας μάλιστα τη θερινή περίοδο;

-Ο-
ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ