Συνέντευξη: "Ο πολίτης στο επίκεντρο"

Συνέντευξη: "Ο πολίτης στο επίκεντρο"


Συνέντευξη στην εφημερίδα Metro


Η οικονομία, τα νέα μέτρα, οι στοχεύσεις της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών είναι μερικά από τα θέματα που εσχάτως μονοπωλούν την επικαιρότητα. Ο βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Περιφ. Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου, σχολιάζει με τις ειδικές γνώσεις του την κατάσταση και μιλά ακόμη για το πολυθρύλητο Ε9 και την απόφαση του ΣτΕ για την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων.


κ. Καράογλου η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ολοένα και συχνότερα βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων. Η λήψη μέτρων παρουσιάστηκε ως δικαιολογημένη ανάγκη από τα κυβερνητικά στελέχη, όμως η διαμαρτυρία των πολιτών και ειδικότερα αυτών των ασθενέστερων τάξεων δεν μπορεί να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη. Κατά την εκτίμησή σας υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ»;


Η βασική φιλοσοφία της νέας διακυβέρνησης, είναι η οικοδόμηση μια ειλικρινούς σχέσης με τους πολίτες. Η σημερινή κυβέρνηση, έλεγε και θα λέει πάντα την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, με στόχο μια πραγματική κοινωνική συμμαχία για την επίλυση των προβλημάτων.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, προτιμούσαν να κρύβουν της αλήθεια για την Οικονομία απ' τον Ελληνικό λαό, απ΄ τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, απ' τον ίδιο τους τον εαυτό σε τελική ανάλυση. Έτσι λοιπόν με φαλκιδευμένα στοιχεία, δημιούργησαν μια επίπλαστη εικόνα ευημερίας στους δέκτες και της στατιστικές, ενώ η αλήθεια ήταν δυστυχώς εντελώς διαφορετική τόσο για την οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα πολίτη , όσο και για την ίδια την Εθνική Οικονομία. Η σημερινή κυβέρνηση, υλοποιώντας ανειλημμένη προεκλογική της δέσμευση, έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρωμένη οικονομική απογραφή, μέσα απ' την οποία αποδείχθηκε περίτρανα ή «γύμνια» της Ελληνικής Οικονομίας, όπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την είχαν καταντήσει. Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση, ως όφειλε, αναγκάσθηκε να πάρει συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα, τα οποία σίγουρα ήταν αναγκαία, και σας διαβεβαιώνω προσωπικά, δεν τα πήραμε καθόλου ευχάριστα. Αντίθετα μάλιστα προβληματισθήκαμε πάρα πολύ έντονα και προσπαθήσαμε όσο το δυνατόν περισσότερο, αν μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Δυστυχώς όμως δε μπορέσαμε Αυτό όμως που είναι σίγουρο, ότι τα μέτρα αυτά, δεν είναι θυσίες χωρίς ελπίδα, σε βάρος του Ελληνικού λαού. Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι όλοι μας εργαζόμαστε σκληρά για να είναι αποτελεσματικά τα συγκεκριμένα μέτρα και να αποδώσουν, πετυχαίνοντας την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.
Αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι έχουμε όραμα και σχέδιο για την νέα Ελλάδα, με ισχυρή οικονομία μέσα στην οποία θα ευημερούν οι Έλληνες πολίτες.

Ξεκίνησε και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους, φαίνεται όμως ότι για φέτος ο μεγάλος «πονοκέφαλος» είναι η συμπλήρωση του Ε9. Με δεδομένο το γεγονός ότι αυτά τα στοιχεία είχαν υποβληθεί και στο παρελθόν, ποια είναι η ανάγκη που οδήγησε στην επανάληψη της διαδικασίας;

Είναι γεγονός, ότι και στο παρελθόν είχε υποβληθεί το έντυπο Ε9. Όμως δυστυχώς, η υποβολή αυτή, ήταν χωρίς αντίκρισμα, γιατί τα συγκεκριμένα έντυπα δεν αξιοποιήθηκαν μηχανογραφικά απ' τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών . Έτσι λοιπόν, καλούνται φέτος, για τελευταία φορά, να επαναυποβάλλουν οι φορολογούμενοι πολίτες το έντυπο Ε9, που περιλαμβάνει τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή ή στην κυριότητα τους, έτσι ώστε αυτά να καταχωρηθούν στο σχετικό πρόγραμμα μηχανογράφησης και να χρησιμοποιούνται για εξυπηρέτηση των υπηρεσιών, αλλά κυρίως των πολιτών.
Η «ταλαιπωρία» του Ε9 είναι μόνο για μία φορά. Μόνο φέτος θα πρέπει να συμπληρώσουν το νέο έντυπο Ε9 όλα τα Φυσικά και Νομικά πρόσωπα που την 1/1/2005 έχουν στην κατοχή ή και στην κυριότητα τους με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα ακίνητο. Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι μέχρι το τέλος του 2005 να τεθεί σε λειτουργία μέσω του πληροφοριακού συστήματος TAXIS, το «Περιουσιολόγιο» προκειμένου να καταχωρηθούν όλα τα ακίνητα του έντυπου Ε9 αποκτώντας έναν μοναδικό αριθμό, όπως ο ΑΦΜ των φορολογουμένων, ούτως ώστε στην συνέχεια η ενημέρωση του «περιουσιολογίου» να γίνεται αυτόματα κατά τις μεταβιβάσεις των ακινήτων από τις Εφορίες και τους Συμβολαιογράφους.

Πρέπει να προσέξουν κάτι ειδικό οι φορολογούμενοι στη συμπλήρωση του συγκεκριμένου εντύπου;

Δεν χρειάζεται κάτι να προσέξουν ιδιαίτερα οι φορολογούμενοι, διότι το νέο έντυπο Ε9 είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το παλαιό και θα αναγραφούν σε αυτό όλα τα ακίνητα που κατέχουν με οποιαδήποτε αιτία, ανεξάρτητα εάν τα είχαν δηλώσει ή όχι στο παρελθόν. Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε ότι στο νέο έντυπο Ε9 δηλώνεται το δικαίωμα υψούν (δηλαδή μελλοντικής ανύψωσης), όπως επίσης και δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή δόμησης.
Στην περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου με προσύμφωνο στο οποίο υπάρχει ο όρος της αυτοσύμβασης, υπόχρεος για την υποβολή και δήλωση του ακινήτου είναι ο εκ προσυμφώνου αγοραστής.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι και η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων προηγουμένων ετών. Πρόσφατη η δικαστική απόφαση που κήρυξε τη διάταξη του νόμου παράνομη και καταχρηστική. Αυτή η πρακτική είχε καταγγελθεί από στελέχη της Ν.Δ., όταν η παράταξή σας βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Σήμερα ως Κυβέρνηση συνεχίζεται το ίδιο μέτρο. Εκτιμάτε ότι πρέπει σε αυτού του είδους τα ζητήματα να υπάρξει αναμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής;

Η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αφορά τη ρύθμιση για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων του 1994, η οποία έγινε με Υπουργική Απόφαση και όχι με νόμο. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ δεν αφορά την πρόσφατη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η οποία έγινε με διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τη ρύθμιση του 1994 και της οποίας το σύνολο των διατάξεων περιλαμβάνεται στο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Η διαδικασία της πρόσφατης περαίωσης των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική, συνεχίζεται κανονικά, μάλιστα τα ποσοστά αποδοχής της απ' τους Έλληνες επιτηδευματίες είναι πάρα πολύ υψηλά (ξεπερνούν το 90% των αποστελλομένων σχετικών σημειωμάτων).
Με τον τρόπο αυτό, εκτιμώ ότι κλείνουν οριστικά οι αμαρτωλές ιστορίες του παρελθόντος, και δίνεται η δυνατότητα στις Δ.Ο.Υ και στον ελεγκτικό μηχανισμό γενικότερα του υπουργείου Οικονομικών, να ασχοληθεί ουσιαστικά και αναλυτικά με τον έλεγχο επιχειρήσεων, σταματώντας με τον τρόπο αυτό την ανάγκη προσφυγής σε μεθόδους του παρελθόντος (συνάφειες, περαιώσεις κλπ)

Μεγάλη κουβέντα κ. Καράογλου γίνεται επίσης και για την αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, για παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών, κλπ. Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο, όταν με δεδομένες τις συνθήκες υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και υποδομών;

Στόχος και όραμα της νέας διακυβέρνησης της χώρας, είναι μέσω της «επανίδρυσης του κράτους» που ήδη έχει ξεκινήσει και με προσεκτικά βήματα προχωράει, να δημιουργηθούν υπηρεσίες, που θα είναι εξυπηρετικές για τον Έλληνα πολίτη, που θα είναι αποτελεσματικές, που θα είναι διάφανες και δεν θα επιτρέπουν ούτε ίχνος διαφθοράς. Ειδικά για το Υπουργείο Οικονομικών στόχος είναι όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο να δημιουργηθούν υπηρεσίες «θελκτικές στον υπάλληλο , φιλικές στον πολίτη». Και αυτό μπορεί να γίνει, και ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται πράξη, με ένα σταθερό φορολογικό νομοθετικό πλαίσιο - που ήδη είναι πραγματικότητα-, με μείωση όσο το δυνατόν περισσότερο της γραφειοκρατίας, με απλοποίηση διαδικασιών, με νέα σύγχρονη εξυπηρετική χωρικά και γεωγραφικά κτιριακή υποδομή, με σύγχρονη ολοκληρωμένη μηχανοργάνωση, με ιδιαίτερη έμφαση στο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών, μέσα από συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση, μέσα από προσλήψεις νέου επιστημονικού προσωπικού.
Εξάλλου το νέο δίκτυο μηχανοργάνωσης του Υπουργείου Οικονομικών που ήδη εξελίσσεται, θα μειώσει το χρόνο διεκπεραίωσης των υποθέσεων των φορολογούμενων, θα αντικαταστήσει χειρόγραφες διαδικασίες με ηλεκτρονικές, θα περιορίσει τις επισκέψεις των πολιτών στις εφορίες, θα προσφέρει σε όλους τους φορείς του υπουργείου ολοκληρωμένες επικοινωνιακές υποδομές τόσο για τη μεταφορά δεδομένων όσο και για τη μεταφορά φωνής. Επίσης προβλέπεται και πρόσφατα ανακοινώθηκε απ' την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η λειτουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσα στις εφορίες, η οποία θα ξεκινήσει και θα υλοποιηθεί μέσα στο 2005, αλλά και η ταχύτατη εφαρμογή της νέας τεχνολογίας σε όλες τις υπηρεσίες. Τελικός στόχος, όλα τα παραπάνω, να απελευθερώσουν προσωπικό για παραγωγικότερες και αποτελεσματικότερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, προς όφελος, για εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη τον οποίο και θέλουμε να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά.