Συνέντευξη στην Εφημερίδα "Τοπικός Ορίζοντας"

Συνέντευξη στην Εφημερίδα "Τοπικός Ορίζοντας"

Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελένη Ζέρβα για την εφημερίδα "Τοπικός Ορίζοντας"

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται πλέον οι περισσότεροι βουλευτές περιμένοντας με αγωνία την απόφαση του Κώστα Καραμανλή για την κήρυξη των εθνικών εκλογών. Ο Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης, μίλησε στην εφημερίδα μας για τον δικό του αγώνα στην περιφέρεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή, αλλά και το μέλλον που φαίνεται πιο αισιόδοξο χάρη στο Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.


Υπάρχει η αίσθηση ότι μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά. Είστε έτοιμος να διεκδικήσετε και πάλι την ψήφο των πολιτών;


Θα σας έλεγα ότι όχι μόνο μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά, αλλά ουσιαστικά διανύουμε προεκλογική περίοδο, καθώς είμαστε σε προεκλογική χρονιά και το αργότερο οι εκλογές θα γίνουν σε 10 μήνες από σήμερα αν και εκτιμώ ότι από το τέλος Σεπτεμβρίου και μετά δεν θα είναι έκπληξη να δούμε βουλευτικές εκλογές ούτε φυσικά θα μπορούν να θεωρηθούν πρόωρες. Σε ό,τι αφορά το ερώτημά σας στο κυβερνόν κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές και οργανωτικά και προγραμματικά με θέσεις και σχέδιο για τη νέα τετραετία, που θα οριστικοποιηθούν και εγκριθούν στο συνέδριο του Ιουλίου. Έτοιμος αισθάνομαι και εγώ προσωπικά, κυρίως διότι πιστεύω πως στάθηκα αντάξιος στις προσδοκίες των πολιτών και του τόπου και υλοποίησα εδώ και 3 χρόνια την υπόσχεσή μου να σταθώ στο πλευρό τους και να φανώ άξιος εκπρόσωπός τους.

Θα περιοδεύσετε στην περιφέρεια; Τι θα πείτε στους ψηφοφόρους σας και τι έχετε κάνει για αυτούς;

Στην περιφέρεια περιοδεύω σε εβδομαδιαία βάση και κάθε μέρα που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και δεν έχω κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις στην Αθήνα. Δεν περιμένω την προεκλογική περίοδο για να δώσω το παρών μου στις πόλεις και κυρίως τα χωριά της υπαίθρου του νομού. Είμαι πάντα δίπλα τους προσπαθώντας να τους ακούσω, να αφουγκραστώ τα προβλήματα, τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους και να τα μεταφέρω αρμοδίως. Με ερωτήσεις, επαφές με υπουργούς, δημοσιοποίηση θεμάτων και στήριξη των δημιουργικών πρωτοβουλιών προσπαθώ να φανώ χρήσιμος για αυτούς και τον τόπο μου. Αυτό έχει αρμολογήσει και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχω με τους πολίτες και έτσι, ξέρετε, δεν θα χρειαστεί να καταφύγω και σε προεκλογικού χαρακτήρα ομιλίες, εξαγγελίες κλπ. Θα τους πω όπως πάντα την αλήθεια, ότι δηλαδή έγιναν πολλά, προβλήματα υπάρχουν και πως στην νέα 4ετία με μεγαλύτερη εμπειρία και νέα πρόσωπα και δυναμικά θα ολοκληρώσουμε το έργο μας.

Ο πρωθυπουργός σε όλες τις ομιλίες του έδινε ιδιαίτερα έμφαση στην περιφέρεια. Είστε ικανοποιημένος από το έργο που έγινε σε αυτήν από την κυβέρνηση;

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν δίνουν έμφαση μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη στην περιφέρεια. Υπενθυμίζω πως το 80% του Δ' ΚΠΣ θα απορροφηθεί για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, κάτι απαραίτητο. Έγιναν πολλά και σε έργα υποδομής και σε ότι αφορά τη χορήγηση αναπτυξιακών κινήτρων αλλά θα εθελοτυφλούσα αν σας έλεγα πως δεν υπάρχουν προβλήματα και ανάγκες. Υπάρχουν και μάλιστα πολλές που είμαι όμως σίγουρος πως θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό στην νέα τετραετία της ΝΔ.

Ποιες περιοχές πιστεύετε ότι χωλαίνουν και χρειάζεται περισσότερη δουλειά και προσπάθεια;

Αναμφίβολα η επαρχία Λαγκαδά, οι αγροτικές περιοχές, αλλά και οι καποδιστριακοί δήμοι της ανατολικής περιοχής, όπου η μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση δημιούργησε πολλές νέες ανάγκες. Σχέδια πόλης, οδικά δίκτυα, η Ζώνη Καινοτομίας, τα δύο νέα νοσοκομεία στα ανατολικά, επέκταση και εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου, τουριστική αξιοποίηση και άλλα πολλά εκτιμώ πως θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της ανατολικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Πως βλέπετε την ιδέα δημιουργίας προαστιακού σιδηροδρόμου;

Είναι κάτι που έχω προτείνει και έχω αγωνιστεί για αυτό εδώ και χρόνια από την περίοδο που ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος. Γνωρίζω πως υλοποιούνται οι σχετικές μελέτες και θέλω να επισημάνω πως είναι μια μεγάλη ανάγκη ένα υπέργειο σταθερό μέσο μεταφοράς όπως ο προαστιακός, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους περιοχών του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, να συμβάλει στην ανάπτυξή τους και στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης. Όμως πρέπει να γίνει ένα συνολικό και ολοκληρωμένο σχέδιο, που να αφορά προαστιακό σιδηρόδρομο προς την επαρχία Λαγκαδά και τις ακτές της Ασπροβάλτας, τη Σίνδο και το ΤΕΙ για εξυπηρέτηση εργαζομένων και φοιτητών και προς τα ανατολικά στο αεροδρόμιο, την Περαία, την Μηχανιώνα, την Επανωμή.