Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Καράογλου: "Εθνικό χρέος να μη χαθεί ούτε μια ψήφος" Κύριο

Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Politik» και τον δημοσιογράφο Γιάννη Χαβιανίδη, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019

Θ. Καράογλου: «Εθνικό χρέος να μην χαθεί ουτε μια ψήφος»

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ συνεπάγεται πολιτική σταθερότητα. Άρα το βράδυ της 7ης Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορέσει να κάνει το άλμα που επιθυμεί προς τα εμπρός» δηλώνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στην Politik. Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ χαρακτηρίζει απέλπιδες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει την κοινωνία για τη στατιστική μείωση της ανεργίας και εστιάζει στην ανάγκη η πατρίδα μας να γίνει φιλικότερη προς το επιχειρείν. Τέλος, προσθέτει πως η σχέση του με τους πολίτες είναι σταθερή αξία διότι βασίζεται στα ακλόνητα θεμέλια της αμοιβαίας εκτίμησης και του αλληλοσεβασμού.

-Κύριε Καράογλου, γιατί επιμένετε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών;

«Η αυτοδυναμία της ΝΔ συνεπάγεται πολιτική σταθερότητα. Άρα το βράδυ της 7ης Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορέσει να κάνει το άλμα που επιθυμεί προς τα εμπρός. Είναι σημαντικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ισχυρός πρωθυπουργός προκειμένου να εφαρμόσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα και εμείς ως κυβέρνηση να αξιολογηθούμε και να κριθούμε σε τέσσερα χρόνια επ' αυτού. Με λίγα λόγια αποτελεί εθνικό χρέος καμία ψήφος να μην πάει χαμένη. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα. Όπως επίσης ότι κάθε ψήφος μετράει προκειμένου το "κεφάλαιο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα για τη χώρα».

-Ως ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχετε συμμετάσχει, ποιό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εκλογική σας περιφέρεια;

«Σας απαντώ κατευθείαν πως είναι η ανεργία! Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να μας πείσει για τη στατιστική μείωση της, ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το φλέγον ζήτημα της ανεργίας είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις. Για αυτό και η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως πρωταρχικό της καθήκον να διαμορφώσει ένα φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ως Νέα Δημοκρατία λέμε όχι στην επιχειρηματικότητα που λειτουργεί με βάση τη φοροδιαφυγή και την μαύρη εργασία, ναι σε εκείνη που καινοτομεί, εξάγει και μοιράζει το μέρισμα της επιτυχίας της στους εργαζόμενούς της».

-Πως σχολιάζετε την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου εμφανίστηκε σίγουρος πως μπορεί να κερδίσει τις εκλογές;

«Κύριε Χαβιανίδη, προσωπικά είδα έναν πρωθυπουργό ο οποίος αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για τις αυταπόδεικτες ευθύνες του για όσα έχουν συμβεί στη χώρα στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβερνά. Είδα έναν πρωθυπουργό που δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για το γεγονός ότι κατέστρεψε τη μεσαία τάξη και εξουθένωσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω της υπερφορολόγησης. Είδα έναν πολιτικό ο οποίος επιχείρησε να διαχειριστεί επικοινωνιακά την ήττα του στις εκλογές, έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στο εσωκομματικό πεδίο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τολμώ να πω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έριξε πολιτική... αυλαία. Η χώρα τον προσπερνά και φεύγει μπροστά με επόμενο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

-Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση τον Θόδωρο Καράογλου;

«Διότι πιστεύω πως έχω κερδίσει το προνόμιο να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια. Στα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά ουδέποτε υπέστειλα τη σημαία της αξιοπρέπειας και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μου. Βλέπετε, είμαι πατέρας και γνωρίζω τι σημαίνει να βλέπεις το παιδί σου να αναζητά ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Υπήρξα ελεύθερος επαγγελματίας και ξέρω τι σημαίνει να αγωνιείς να κρατήσεις όρθια την επιχείρησή σου. Είμαι οικογενειάρχης και βιώνω καθημερινά τις δυσκολίες της μέσης οικογένειας. Ως σκοπό ζωής, λοιπόν, έχω τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Με σταθερά βήματα, καθαρές κουβέντες και αποφασιστικές παρεμβάσεις πιστεύω πως τίμησα την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και τη φιλία των συμπολιτών μου. Εξ ου και, όπως λέω, η σχέση μου μαζί τους είναι σταθερή αξία που έχει δομηθεί στα ακλόνητα θεμέλια του αλληλοσεβασμού και της αμοιβαίας εκτίμησης».