"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αναδιανείμει τη φτώχεια"

"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αναδιανείμει τη φτώχεια" Κύριο

Συνέντευξη κ. Θεόδωρου Καράογλου στην ιστοσελίδα «Thesseconomy.gr» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κατσιάνη, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 02 Ιουλίου 2019

Θ. Καράογλου: «Επί τεσσεράμισι χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αναδιανείμει την φτώχεια και την μιζέρια»

Η οικονομία, τα εθνικά θέματα, η ασφάλεια και ο επανακαθορισμός του πανεπιστημιακού ασύλου είναι οι άξονες στους οποίους θα δώσει προτεραιότητα η νέα, αυτοδύναμη, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου , κυβέρνηση της ΝΔ. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο της συνεργασίας με το ΚΙΝ.ΑΛ., κατά τα πρότυπα του 2012. Πάντως, για την Κυριακάτικη εκλογική αναμέτρηση τονίζει πως οι «Έλληνες θα δείξουν την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

-Κύριε Καράογλου, ποια είναι τα μηνύματα που σας μεταφέρουν οι πολίτες από την καθημερινή επαφή που έχετε;

«Κύριε Κατσιάνη, οι πολίτες "διψούν" να απαλλαγούν από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ζητούν να επανακτήσουν την εθνική τους αυτοπεποίθηση και να σταθούν και πάλι περήφανοι στα πόδια τους, αντικρίζοντας μπροστά τους την πραγματική ελπίδα με αποφορολόγηση, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επενδυτικά κίνητρα, κράτος δικαίου και καλά αμειβόμενες δουλειές. Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, με την ψήφο τους, οι συμπατριώτες μας είπαν ένα ηχηρό "ως εδώ" στο λαϊκισμό, τη στασιμότητα, τις ψευδαισθήσεις, την ανασφάλεια, την αναξιοκρατία, τα ψέματα και την ιδεολογική "θολούρα". Έστειλαν ένα καθολικό μήνυμα, μιας και ποτέ στο παρελθόν ένα κόμμα δεν κέρδισε τις 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας σε αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης ποτέ στο παρελθόν ένα κυβερνών κόμμα δεν κατέγραψε αντίστοιχη συντριβή με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της Επικράτειας. Για αυτό και σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται επισημαίνω πως την Κυριακή των εκλογών πρώτα ψηφίζουμε και μετά πηγαίνουμε στη θάλασσα. Στις 7 Ιουλίου, ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα, οι Έλληνες θα δείξουν την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι επί τεσσεράμισι χρόνια επιχειρούν μια αναδιανομή φτώχειας και μιζέριας, προτάσσοντας την επικοινωνία και όχι την ουσία των πραγμάτων».

-Θεωρείτε ότι ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία είναι εφικτός; Αν δεν επιτευχθεί, είστε υπέρ της σύμπραξης με το ΚΙΝΑΛ, όπως έγινε το 2012;

«Ναι, πιστεύω ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός για τη ΝΔ. Για αυτήν αγωνίζομαι και είμαι αισιόδοξος πως το βράδυ των εκλογών η Ελλάδα θα έχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας ισχυρός πρωθυπουργός. Είναι σημαντικό η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη στις 8 Ιουλίου, διότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο να εφαρμόσει ανόθευτο το κυβερνητικό της πρόγραμμα, βασιζόμενη στην πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα έχει διαμορφωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, σε εκείνη δηλαδή που δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία της Βουλής, φοβάμαι ότι θα μπλέξουμε σε περιπέτειες μιας και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί με απλή αναλογική η οποία ισοδυναμεί με ακυβερνησία. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως μόνο με το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για το σχηματισμό κυβέρνησης. Άλλωστε βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι και το 2012... Σε κάθε περίπτωση έχουμε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, πρώτον διότι μας χωρίζει πολιτική και ιδεολογική άβυσσος και δεύτερον γιατί δεν γίνεται να διατηρείς από το... παράθυρο στην εξουσία εκείνους που ο ελληνικός λαός τους έχει διώξει με την ψήφο του από την πόρτα των εκλογών».

-Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα από τη νέα κυβέρνηση;

«Πρώτα από όλα στην οικονομία! Η εισοδηματική καθίζηση της μεσαίας τάξης πρέπει να σταματήσει και ο ιμάντας της κοινωνικής προόδου πρέπει να ξαναμπεί σε λειτουργία, προσφέροντας ευκαιρίες στα παιδιά των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. Αναλογιστείτε ότι εν έτει 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 31% του πληθυσμού μας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, ενώ οι Έλληνες δουλεύουμε 203 ημέρες το χρόνο για να πληρώσουμε την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Παρόλα αυτά 4,3 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου ένας στους δυο συμπατριώτες μας, έχουν χρέη προς την εφορία που φτάνουν τα 103 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον 2,2 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στην εφορία έως 500 ευρώ, ενώ το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 226 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσοχή πρέπει να δοθεί και στα εθνικά μας θέματα. Δείτε τι συμβαίνει γύρω μας τόσο με την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και στα ελληνοτουρκικά. Για το Σκοπιανό, οι Μακεδόνες τιμωρήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και θα τον τιμωρήσουμε και πάλι στις εθνικές εκλογές. Δεν ξεχνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας ξεπούλησαν στους Σκοπιανούς τη γλώσσα, το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας. Στα ελληνοτουρκικά, με την περιοδεία του στον Έβρο και στο στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε στην Τουρκία σαφές μήνυμα αυτοπεποίθησης, μα και σχέσεων καλής γειτονίας, οι οποίες όμως θα πρέπει να στηρίζονται στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας. Τρίτο θέμα στο οποίο θα στρέψουμε την προσοχή μας είναι η ασφάλεια. Πρέπει να νιώσουμε και πάλι ασφαλείς στα σπίτια και τις γειτονιές μας, πρέπει να βάλουμε τέλος στα "άβατα". Στο πλαίσιο αυτό, ως αυριανή κυβέρνηση, επαναφέρουμε το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύουμε την ομάδα ΔΙΑΣ με πρόσληψη 1500 νέων αστυνομικών. Επίσης ενισχύουμε τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Επιπλέον καταργούμε άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Τέλος καταργούμε άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε τα δημόσια πανεπιστήμια να γίνουν ξανά κύτταρα γνώσης και έρευνας».

-Το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη Θεσσαλονίκη, είναι αρκετό, κατά την άποψή σας για να εξέλθει η πόλη από τη φάση της εσωστρέφειας και να μετεξελιχθεί σε μια πραγματική πρωτεύουσα της Ν.Α. Ευρώπης;

«Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Προσωπικά οραματίζομαι μια Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα εξωστρέφειας και φωτεινό σημείο αναφοράς σε όλη τη Ν.Α. Ευρώπη. Ως αυριανή κυβέρνηση θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην προσέλκυση ελληνικών και ξένων επενδύσεων προκειμένου να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το... κλειδί για να πάρει μπροστά η μηχανή της ελληνικής οικονομίας. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβέρνηση της ΝΔ η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, γυρίζει σελίδα και κάνει βήματα προς τα εμπρός».