"Ώρα εκλογών, ώρα ευθύνης"

"Ώρα εκλογών, ώρα ευθύνης" Κύριο

Άρθρο Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Delta Press», το Σάββατο 28 Ιουνίου 2019

«Ώρα εκλογών, ώρα ευθύνης»

Στις καθημερινές συναντήσεις που έχω με συμπολίτες μου εισπράττω τη μεγάλη «δίψα» της κοινωνίας για πολιτική αλλαγή. Αφουγκράζομαι την ανάγκη του κόσμου να γυρίσουμε σελίδα και η Ελλάδα να πάψει να θυμίζει χώρα στην οποία η πρόοδος είναι μια έννοια ξεχασμένη, η εθνική αξιοπρέπεια έχει χαθεί και κυριαρχεί ο λαϊκισμός.

Στις 26 του Μάη, με την ψήφο μας, οι Έλληνες στείλαμε το πρώτο ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία τη μεγαλύτερη νίκη που έχει καταγραφεί στην πατρίδα μας σε ευρωεκλογές. Μια εβδομάδα αργότερα, στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο χάρτης βάφτηκε «γαλάζιος» και στις 7 Ιουλίου είμαστε έτοιμοι να λυτρώσουμε τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Το αποτέλεσμα των δυο εκλογικών αναμετρήσεων που προηγήθηκαν ήταν ένα βροντερό «ως εδώ» στις κυβερνητικές επιλογές που μας υποχρέωσαν να κάνουμε σημαντικά βήματα προς τα πίσω. Επί τεσσεράμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε μια διαρκή απόπειρα «δολοφονίας» χαρακτήρων των πολιτικών του αντιπάλων. Το μόνο που έκαναν τα στελέχη του ήταν να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα, να προπαγανδίζουν, να λαϊκίζουν, να ψεύδονται συνειδητά.

Και όχι μόνο... Καταρράκωσαν την οικονομία οδηγώντας την σε αδιέξοδο, «ισοπέδωσαν» τη μεσαία τάξη, διέλυσαν το επιχειρείν, δίχασαν την κοινωνία με διλήμματα του στυλ «ή εμείς ή αυτοί», φόρεσαν τον μανδύα του καινούργιου, όταν αποδείχθηκε πως ήταν πιο παλιό και από το παλιό σε πρόσωπα, πρακτικές και αντιλήψεις.

Σύντομα όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν παρελθόν. Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας ως Νέα Δημοκρατία είναι εκείνο της συμμετοχής. Να πείσουμε ακόμα και εκείνους που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την πολιτική ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πως πολλά μπορούν να αλλάξουν εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση.

Εργαζόμαστε και κοιτάμε μόνο μπροστά για μια Ελλάδα ισχυρή, αξιοκρατική, εθνικά υπερήφανη. Δεσμευόμαστε ότι θα μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις διότι αυτή είναι η μοναδική δίοδος ανάπτυξης. Δεσμευόμαστε, επίσης, ότι θα αποκαταστήσουμε το χαμένο αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη. Δεν νοείται να υπάρχουν άβατα, ούτε φυσικά τα πανεπιστήμια μας να αποτελούν κέντρα ανομίας και όχι χώρο ανταλλαγής ιδεών. Τέλος, προτεραιότητά μας είναι να φέρουμε πίσω τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που μετανάστευσαν στο εξωτερικό αναζητώντας επαγγελματική αποκατάσταση και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Το «brain drain» αποτελεί στις ημέρες μας τη μεγαλύτερη πληγή στο σώμα του ελληνισμού. Εμείς πιστεύουμε στις ικανότητες των νέων, στην εφευρετικότητα και την όρεξή τους για δουλειά και τους θέλουμε πίσω προκειμένου με τις ιδέες τους να «χτίσουν» την Ελλάδα που τους αξίζει. Δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να τους δώσουμε τα απαραίτητα «εργαλεία» για να το πετύχουν.

Στις 7 Ιουλίου, προτού ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη αναλογιζόμενοι ποια Ελλάδα θέλουμε. Είναι ώρα εκλογών, είναι ώρα ευθύνης για όλους!