"Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας"

"Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας" Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαδοπούλου, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Θεόδωρος Καράογλου: "Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας"

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει καθαρές λύσεις. Αυτό ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες. Να μας δώσουν ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και να μπορέσουμε την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο να εφαρμόσουμε ανόθευτο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, έχοντας προηγουμένως σχηματίσει μια πλατιά κοινωνική συμμαχία», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΘηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου.
«Ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα», υπογραμμίζει ο κ. Καράογλου, επισημαίνοντας πως «στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας» και αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών.
Ερωτηθείς για την προοπτική συνεργασιών με άλλα κόμματα, ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας απαντά πως«το μόνο κόμμα με το οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία είναι το ΚΙΝΑΛ, με το οποίο«το 2012 βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι», ενώ απέκλεισε κάθε προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ«πρώτον γιατί μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και κατά δεύτερον δεν είναι δυνατόν να φέρνεις από το ...παράθυρο στην εξουσία εκείνους που ο λαός τους έχει διώξει από την πόρτα των εκλογών».
Ο κ. Καράογλου καλεί ακόμα τους πολίτες να μην παρασυρθούν από τη θερινή ραστώνη και να προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, υπενθυμίζοντας πως την ημέρα των εκλογών οι κάλπες θα είναι άδειες από τα ψηφοδέλτια της 26ης Μαΐου» και ως εκ τούτου «ξεκινάμε από το μηδέν και θα πρέπει να τις γεμίσουμε εκ νέου με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».
Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης επισημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει μάθει από τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και από τη γόνιμη, όπως τονίζει, αυτοκριτική που οδήγησε στην «εντυπωσιακή νίκη» στις ευρωεκλογές και προσθέτει πως την επομένη των εθνικών εκλογών δεν υπάρχει ούτε δευτερόλεπτο για χάσιμο. «Εμείς θα συνεχίσουμε τον θετικό πολιτικό λόγο. Τον λόγο ουσίας και όχι εντυπώσεων. Θέλουμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια. Να ξέρουν ότι από εμάς θα ακούν μόνο αλήθειες και σίγουρα όχι "παχιά" προεκλογικά λόγια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι Μακεδόνες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ για το πώς θα χειριστεί το ζήτημα αυτό η Νέα Δημοκρατία εφόσον ανέλθει στην εξουσία, επισημαίνει ότι «δεν θα απεμπολήσουμε το "όπλο" του βέτο» και με αυτό ως όχημα «θα επιχειρήσουμε να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες».
Σε ό,τι αφορά, δε, τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καράογλου διαβεβαιώνει πως βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ. «Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβέρνηση της ΝΔ η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, γυρίζει σελίδα και κάνει βήματα προς τα εμπρός ώστε να καταξιωθεί ως φωτεινό σημείο αναφοράς σε ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

-Κύριε Καράογλου, ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

«Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας. Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα των εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει και πάλι καθαρό ορίζοντα. Να ανακτήσει την εθνική της αυτοπεποίθηση και να βγει στο ξέφωτο της πραγματικής ελπίδας με αποφορολόγηση, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επενδυτικά κίνητρα, κράτος δικαίου και καλά αμειβόμενες δουλειές. Άρα, με την ψήφο μας, οι Έλληνες καλούμαστε να αφήσουμε οριστικά και αμετάκλητα πίσω μας το λαϊκισμό, τη στασιμότητα, τις ψευδαισθήσεις, την ανασφάλεια και την αναξιοκρατία που μας έχουν "σκεπάσει" από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα. Στις ομιλίες μου στη Β΄ εκλογική περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης ζητώ από τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με γνώμονα πως οραματίζονται τη χώρα μας τις επόμενες δεκαετίες. Τους καλώ να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους έχουν ως βασική τους ιδεολογία την αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας, όσους έκαναν τη ζωή μας χειρότερη, ανοίγοντας με την ψήφος τους παράθυρο στο πραγματικό καινούργιο που εκφράζει και εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία».

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει ισχυρή εντολή από τον λαό για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες και πάμε σε νέες κάλπες τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός λέει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκβιάζει τον λαό επειδή δεν είναι σίγουρος ότι θα κερδίσει. Πώς σχολιάζετε τις δηλώσεις αυτές του κ. Τσίπρα;

«Η Νέα Δημοκρατία, κυρία Παπαδοπούλου, θέλει καθαρές λύσεις. Αυτό ζητούμε από τους Έλληνες πολίτες. Να μας δώσουν ισχυρή λαϊκή εντολή, ώστε να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και να μπορέσουμε την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο να εφαρμόσουμε ανόθευτο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, έχοντας προηγουμένως σχηματίσει μια πλατιά κοινωνική συμμαχία. Ισχυρή και αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Όσον αφορά στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η παραπάνω άποψη είναι εκβιαστική, δεν μπαίνω στον κόπο να το σχολιάσω. Απλά θα του υπενθυμίσω ότι είναι μέγιστη υποκρισία να μιλά για "εκβιαστικά διλήμματα" ο άνθρωπος που για να γίνει πρωθυπουργός είχε ως προεκλογικό σύνθημα το άκρως διχαστικό και επικίνδυνο "τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν". Από εκεί και πέρα, αυτό που επισημαίνω στις καθημερινές επαφές μου με τους πολίτες είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έκφραση συμμετοχής στα κοινά από τη συνειδητή άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος. Η καλοκαιρινή ραστώνη δεν πρέπει να μας κρατήσει μακριά από τα εκλογικά κέντρα. Στις 7 Ιουλίου πρώτα ψηφίζουμε και μετά πηγαίνουμε στη θάλασσα. Όπως, επίσης, επισημαίνω, απευθυνόμενος προς όσους μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι την ημέρα των εκλογών οι κάλπες θα είναι άδειες από τα ψηφοδέλτια της 26ης Μαΐου. Ως εκ τούτου ξεκινάμε από το μηδέν και θα πρέπει να τις γεμίσουμε εκ νέου με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

- Είναι εφικτός στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία; Κι εν τέλει, αν δεν λάβετε αυτοδυναμία δεν υπάρχει κάποιο κόμμα, με το οποίο θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

«Προσωπικά πιστεύω στην αυτοδυναμία! Καθημερινά αγωνίζομαι και μάχομαι για αυτήν, καλώντας τους πολίτες της Β΄εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης να κάνουν την καλύτερη επιλογή για τους ίδιους, τα παιδιά τους, για τον επαγγελματικό τους κλάδο, για την πατρίδα γενικότερα. Στις 8 Ιουλίου δεν υπάρχει ούτε... δευτερόλεπτο για χάσιμο. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, το μόνο κόμμα με το οποίο μπορεί να υπάρξει συνεργασία είναι το ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε το 2012 βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι. Εξυπακούεται πως δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτον γιατί μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και κατά δεύτερον δεν είναι δυνατόν να φέρνεις από το... παράθυρο στην εξουσία εκείνους που ο λαός τους έχει διώξει από την πόρτα των εκλογών».

- Η Νέα Δημοκρατία έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, που την έφεραν στην αντιπολίτευση; Ποια είναι αυτά που εκτιμάτε πως δεν πρέπει να επαναληφθούν και πώς θα πορευτείτε την επομένη των εκλογών, αν ο λαός σας δώσει τη δύναμη να κυβερνήσετε;

«Προφανώς και έγιναν λάθη, τα οποία αποτυπώθηκαν στην κάλπη κατά το παρελθόν. Ωστόσο, κυρία Παπαδοπούλου, να είστε βέβαιη πως έχουμε μάθει από αυτά και η γόνιμη αυτοκριτική που προηγήθηκε μας οδήγησε στην εντυπωσιακή νίκη στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Σχετικά, τώρα, με το ερώτημά σας για την επόμενη ημέρα των εκλογών, θα επαναλάβω ότι δεν υπάρχει ούτε... δευτερόλεπτο για χάσιμο. Εμείς θα συνεχίσουμε τον θετικό πολιτικό λόγο. Τον λόγο ουσίας και όχι εντυπώσεων. Θέλουμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια. Να ξέρουν ότι από εμάς θα ακούν μόνο αλήθειες και σίγουρα όχι "παχιά" προεκλογικά λόγια. Άλλωστε και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο δεν υποσχεθήκαμε αλλά δεσμευθήκαμε για λίγα και υλοποιήσιμα. Δεν επενδύουμε σε ψευτοδιλήμματα, αλλά αναλύουμε τις απόψεις μας για το πώς θα απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας, ώστε να παράξουν πλούτο».

- Η Νέα Δημοκρατία κι εσείς, προσωπικά, ασκήσατε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Πώς θα χειριστείτε το συγκεκριμένο ζήτημα, εφόσον σχηματίσετε κυβέρνηση την επομένη των εκλογών;

«Κυρία Παπαδοπούλου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι Μακεδόνες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές για την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, διότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός ευθύνεται για το ξεπούλημα του ονόματος, της γλώσσας και της ιστορίας στους Σκοπιανούς. Η ήττα του στη Μακεδονία ήταν δεινή, μιας και υπέστη ολοκληρωτική κατάρρευση με τη μεταξύ μας διαφορά σε πολλές περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας να ξεπερνά τις 15 μονάδες και το ίδιο θα συμβεί και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Όσον αφορά στους δικούς μας χειρισμούς, έχουμε ξεκαθαρίσει πως δεν θα απεμπολήσουμε το "όπλο" του βέτο. Με όχημα αυτό το δικαίωμά μας θα επιχειρήσουμε να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία δεν λύνει ένα πρόβλημα αλλά "γεννά" ακόμα περισσότερα».

- Τι ρόλο έχει η Θεσσαλονίκη στην "ατζέντα" της Νέας Δημοκρατίας και ποιες είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να λυθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων;

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ. Προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πως την επομένη των εκλογών ξεκινά μια ολοκληρωμένη εκστρατεία προβολής και ανάδειξης της μακεδονικής γης και των προϊόντων της, με σκοπό αφενός την τόνωση της τουριστικής κίνησης και αφετέρου την προσέλκυση επενδύσεων. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβέρνηση της ΝΔ η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, γυρίζει σελίδα και κάνει βήματα προς τα εμπρός ώστε να καταξιωθεί ως φωτεινό σημείο αναφοράς σε ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη».