"Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα"

"Αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα" Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «ΠολίτηςNews.gr» που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Θεόδωρος Καράογλου: «Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα»

«Είναι ώρα εκλογών, ώρα ευθύνης για όλους» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης News» ο κ. Θεόδωρος Καράογλου. Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην υπουργός Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει την αισιοδοξία του πως στις 8 Ιουλίου θα ξημερώσει στην Ελλάδα μια νέα, πιο αισιόδοξη περίοδος. «Προσδοκώ, χάρη στην ψήφο των συμπατριωτών μας, ο ρεαλισμός να επικρατήσει του λαϊκισμού, η ενότητα να νικήσει το διχασμό, η πρόοδος τη στασιμότητα και η αλήθεια το ψέμα» δηλώνει.
Προσθέτει ακόμη πως απέναντι στην Ελλάδα της μιζέριας που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ αντιπαρέβαλε από την πρώτη στιγμή τη δύναμη της αλήθειας και της ύπαρξης ενός οργανωμένου σχεδίου. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά: «στις 7 Ιουλίου δεν ψηφίζουμε για εμάς, ψηφίζουμε για τα παιδιά μας».
Τέλος, σημειώνει με νόημα πως το μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά της η ΝΔ είναι εκείνο της συμμετοχής. «Να πείσουμε», όπως λέει, «ακόμα και εκείνους που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την πολιτική ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πως πολλά μπορούν να αλλάξουν εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση».

-Κύριε Καράογλου, τι προσδοκάτε από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου;
«Να ξημερώσει για την πατρίδα μας μια νέα, πιο αισιόδοξη περίοδος. Προσδοκώ, χάρη στην ψήφο των συμπατριωτών μας, ο ρεαλισμός να επικρατήσει του λαϊκισμού, η ενότητα να νικήσει το διχασμό, η πρόοδος τη στασιμότητα και η αλήθεια το ψέμα. Φιλοδοξώ να αφήσουμε πίσω το χθες και όσους το εκπροσωπούν, προχωρώντας ως Έθνος μπροστά. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αλλάξουμε κεφάλαιο και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να εργαστούμε από κοινού για την Ελλάδα που μας αρμόζει, την Ελλάδα της πραγματικής ελπίδας, της πρωτοπορίας και της καινοτομίας».

-Είναι έτοιμη η πατρίδα μας να προχωρήσει προς τα εμπρός, όπως αναφέρατε;
«Σας απαντώ αμέσως, ναι! Στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζήσαμε και ακούσαμε πολλά. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας παρασύρθηκε από ανέφικτες υποσχέσεις, αφήνοντας τις τύχες της χώρας στα χέρια ενός κυβερνητικού συνονθυλεύματος που το μόνο που έκανε ήταν να σπέρνει το διχασμό. Υποσχέθηκαν σκίσιμο των μνημονίων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Αντί αυτών υπέγραψαν την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, εκχώρησαν "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια, διακινδύνεψαν τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, έφεραν δυο μνημόνια. Επιπλέον ζημίωσαν με 100 δισεκατομμύρια ευρώ την οικονομία, επέβαλλαν capital controls, ξεκίνησαν μαζικούς πλειστηριασμούς, υπερφορολόγησαν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, υπονόμευσαν τους θεσμούς, έδειξαν ασέβεια προς το κράτος Δικαίου, μα και μια αδιανόητη ανεκτικότητα σε παραβατικές συμπεριφορές τις οποίες "ξεπλένουν" αποκαλώντας τις ακτιβισμό. Απέναντι στην Ελλάδα της μιζέριας η ΝΔ αντιπαρέβαλε από την πρώτη στιγμή τη δύναμη της αλήθειας και της ύπαρξης οργανωμένου κυβερνητικού σχεδίου. Με σύνεση, μετριοπάθεια, πίστη στο σχέδιο μας, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού μας και αισιοδοξία ότι η Ελλάδα που μας αξίζει μπορεί να γίνει πραγματικότητα, στις 8 Ιουλίου σηκώνουμε μανίκια για ένα καλύτερο αύριο. Όπως συνηθίζω να λέω, δεν ψηφίζουμε για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας».

-Πόσο εφικτός είναι ο στόχος της αυτοδυναμίας;
«Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα και ισχυρή ανάπτυξη. Για αυτήν αγωνιζόμαστε όλα τα στελέχη του κόμματος διότι επιθυμούμε καθαρές λύσεις. Εκείνο που προέχει είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών η χώρα να κυβερνηθεί με σταθερότητα και να αποφευχθούν ενδεχόμενες περιπέτειες. Σκεφτείτε μονάχα πως εφόσον οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, τότε εκείνες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ακυβερνησία. Σας απαντώ, λοιπόν, με ειλικρίνεια πως ο στόχος της αυτοδυναμίας μπορεί να επιτευχθεί. Η άποψη αυτή ενισχύεται από το γεγονός πως πολλοί πολίτες οι οποίοι δεν ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς συστρατεύονται με τη Νέα Δημοκρατία. Με λίγα λόγια μπορούμε να διεκδικήσουμε μια μεγάλη καθαρή νίκη και μια ισχυρή λαϊκή εντολή η οποία θα αντανακλά μια μεγάλη πλατιά κοινωνική συμμαχία. Εκείνο που θέλω να επισημάνω, ωστόσο, είναι πως στις 7 Ιουλίου η κάλπη δεν είναι γεμάτη από τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Αντίθετα είναι άδεια και πρέπει να γεμίσει από την αρχή».


-Καθημερινά διοργανώνετε πολιτικές συγκεντρώσεις σε όλη τη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Τι εισπράττετε από τις συζητήσεις με τον κόσμο;
«Εισπράττω τη μεγάλη "δίψα" για πολιτική αλλαγή. Αφουγκράζομαι την ανάγκη του κόσμου να γυρίσουμε σελίδα και η Ελλάδα να πάψει να θυμίζει χώρα στην οποία η πρόοδος είναι μια έννοια ξεχασμένη, η εθνική αξιοπρέπεια έχει χαθεί και κυριαρχεί ο λαϊκισμός. Όπως τόνισα και προηγουμένως, το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας ως Νέα Δημοκρατία είναι εκείνο της συμμετοχής. Να πείσουμε ακόμα και εκείνους που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την πολιτική ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πως πολλά μπορούν να αλλάξουν εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση. Εργαζόμαστε και κοιτάμε μόνο μπροστά για μια Ελλάδα ισχυρή, αξιοκρατική, εθνικά υπερήφανη. Για μια Ελλάδα με μειωμένη φορολογία και πιο φιλική προς τις επενδύσεις. Για μια Ελλάδα που θα μπορεί να κρατά τους νέους της εντός των συνόρων. Στις 7 Ιουλίου, προτού ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη αναλογιζόμενοι ποια Ελλάδα θέλουμε. Είναι ώρα εκλογών, είναι ώρα ευθύνης για όλους!».