Η παρουσίαση του Θ. Καράογλου στο ένθετο της "Μακεδονίας της Κυριακής" για τις εθνικές εκλογές

Η παρουσίαση του Θ. Καράογλου στο ένθετο της "Μακεδονίας της Κυριακής" για τις εθνικές εκλογές Κύριο

Παρουσίαση Θ. Καράογλου στο ένθετο της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Θεόδωρος Καράογλου

-Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;
«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου διακυβεύεται η επιστροφή της πατρίδας μας στην κανονικότητα. Μόλις κλείσουν οι κάλπες αφήνουμε πίσω μας το λαϊκισμό, τη στασιμότητα, την ανασφάλεια, την αναξιοκρατία και ως Έθνος κάνουμε άλμα προς τα εμπρός. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη εκλογική αναμέτρηση αλλά για τη σημαντικότερη στα χρόνια της κρίσης μιας και θα καθορίσει -σε σημαντικό βαθμό- τη ζωή μας τις επόμενες δεκαετίες».

-Πως οδηγηθήκατε στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές μέσα στα έντονα πολωτική περίοδο που διανύουμε και γιατί με το συγκεκριμένο κόμμα;
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το "σπίτι" μου και αποτελεί τη μοναδική δύναμη ευθύνης στη χώρα. Τα σκαλοπάτια της τα ανέβηκα ένα-ένα. Ξεκίνησα από τη ΜΑΚΙ, συνέχισα στη ΔΑΠ, την ΟΝΝΕΔ, εκλέχθηκα νομαρχιακός σύμβουλος, βουλευτής και υπουργός. Συνεπώς όλη μου η πολιτική διαδρομή είναι μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Κυλάει στο αίμα μου. Την υπηρέτησα και συνεχίζω να την υπηρετώ με ευσυνειδησία, πίστη και αφοσίωση. Ως εκ τούτου δηλώνω και πάλι παρών στη Β΄ Θεσσαλονίκης, σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Μόνο η ΝΔ μπορεί να το καταφέρει».

-Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο;
«Καταρχάς ποια έξοδο από τα μνημόνια; Η έξοδος ήταν μόνο ημερολογιακή και όχι πραγματική. Το μαρτυρά η τραγική κατάσταση της οικονομίας, το αποδεικνύει καθημερινά η ανεργία που βιώνει σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό, όπως επίσης η φορολογική αφαίμαξη και καταστροφή της μεσαίας τάξης και η αδυναμία των φορολογούμενων να εξοφλήσουν στην εφορία οφειλές που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Η οικονομία και η καθημερινότητα αποτελούν τα σημεία αναφοράς για όλους εμάς στη ΝΔ. Μιλάμε για αλλαγή πολιτικής και απευθυνόμαστε στους πολίτες με καθαρό, ρεαλιστικό λόγο».
-Γιατί να ψηφίσουν ειδικά εσάς οι ψηφοφόροι του κόμματός σας;
«Έχω το προνόμιο να κοιτώ τους πολίτες της περιφέρειας του νομού Θεσσαλονίκης στα μάτια. Μεταξύ μας έχουμε οικοδομήσει μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης η οποία έχει εξελιχθεί σε σταθερή αξία. Αυτή η σχέση παραμένει αταλάντευτη, ακέραια, ενώ διακρίνεται για την ευθύτητά της. Οι πολίτες ξέρουν ότι από εμένα θα ακούσουν αλήθειες. Δεν χτυπώ φιλικά πλάτες, ούτε επένδυσα ποτέ στην υποσχεσιολογία. Αντίθετα έχω αναπτύξει μια έντονη κοινοβουλευτική δράση, την οποία αποτύπωσα και στο προεκλογικό μου φυλλάδιο, η οποία με κατατάσσει μεταξύ των πιο δραστήριων βουλευτών του κοινοβουλίου. Θέλω να πιστεύω πως οι πολίτες της Β΄ Θεσσαλονίκης θα με τιμήσουν και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση και θα με εμπιστευθούν να λειτουργήσω ως η τη δική τους καθαρή φωνή στη Βουλή».

-Θεωρείτε ότι η πολιτική μπορεί ακόμη και σήμερα να προσφέρει λύσεις και αν ναι, με ποιόν τρόπο;
«Μα το πρόβλημα δεν είναι η πολιτική αλλά οι πολιτικοί και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή δεν μπορούμε να απαξιώνουμε στο σύνολό της την πολιτική επειδή κάποιοι αποφάσισαν να επενδύσουν στο ψέμα. Η χώρα χρειάζεται ρεαλισμό, λύσεις και επιστροφή στο δρόμο της λογικής. Το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Άλλη ευκαιρία δεν υπάρχει. Άρα απαιτείται σύνεση και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξή μας, η οποία από την μεταπολίτευση και μετά εγγυάται τη ομαλότητα και σταθερότητα στη χώρα».

-Σας προβληματίζει το γεγονός ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στην «καρδιά» του καλοκαιριού;
«Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι οι πρώτες που διεξάγονται στην πατρίδα μας στην "καρδιά" του καλοκαιριού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ως εκ τούτου πρέπει να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής. Εκείνο που επισημαίνω σε κάθε ομιλία μου, σε κάθε συνάντηση που έχω με τους πολίτες, είναι ότι στις 7 Ιουλίου πρώτα ψηφίζουμε και μετά πηγαίνουμε στη θάλασσα. Πρώτα ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα και γινόμαστε συμμέτοχοι στις αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας και μετά απολαμβάνουμε την υπόλοιπη ημέρα. Επίσης, απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας θέλω να τους στείλω ένα ακόμη μήνυμα. Να τους πω ότι την ημέρα των εθνικών εκλογών δεν συνεχίζουμε από τις 26 Μαΐου αλλά πρόκειται για μια τελείως διαφορετική εκλογική αναμέτρηση. Η κάλπη δεν θα έχει μέσα τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών αλλά θα πρέπει να γεμίσει από την αρχή. Για αυτό τους καλώ να μην επαναπαυθούν και να παραμείνουν στις εκλογικές επάλξεις μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν τα εκλογικά κέντρα. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι "και αυτήν τη φορά ψηφίζω", δεδομένου ότι πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Δεν επιλέγουμε απλώς μια κυβέρνηση... Επί της ουσίας καλούμαστε να διαλέξουμε το δρόμο που θα ακολουθήσει η πατρίδα μας τα επόμενα χρόνια. Μπροστά σε αυτήν την πρόκληση κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος».
-Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι η σημερινή πολιτική να πείσει το εκλογικό σώμα να συμμετέχει στις εκλογές;
«Έχετε δίκιο στο ερώτημά σας. Η αλήθεια, όμως, είναι πως ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε τη σχέση πολίτη-πολιτικού ώστε η επόμενη κυβέρνηση να έχει την υποστήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και να μπορέσει να διαχειριστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ευχέρεια τα ζητήματα της επόμενης ημέρας. Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι θέλουμε να υπογράψουμε με τους Έλληνες ένα συμβόλαιο ευθύνης για να προχωρήσει η πατρίδα μας μπροστά. Για να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα, χρειαζόμαστε μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης. Σε μια εποχή που το διακύβευμα των εκλογών είναι τόσο κρίσιμο και η Ελλάδα έχει ανάγκη να φύγει προς τα εμπρός, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το άλμα προς το μέλλον. Όπως λέει και το σύνθημά μας, μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα».

-Σας προβληματίζει η ένταση με την Τουρκία και γενικότερα οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα;
«Θα σας απαντήσω με μια ερώτηση... Θυμάστε ποτέ ξανά ελληνική κυβέρνηση να έχει χρησιμοποιήσει τα εθνικά θέματα με τόσο χοντροκομμένα τρόπο για τις ανάγκες της προεκλογικής της εκστρατείας; Θυμάστε ποτέ ξανά Έλληνα πρωθυπουργό να δραματοποιεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις για προσωπικό του όφελος; Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργούμε μεγαλύτερη ανησυχία στους Έλληνες. Εκείνο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αντιλαμβανόμενοι ότι στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής που έχει να κάνει με την ενεργειακή ασφάλεια, χρειάζονται ουσιαστικές κινήσεις και όχι προσπάθειες εντυπωσιασμού».

Βιογραφικό Θεόδωρου Καράογλου


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Θεόδωρος Γ. Καράογλου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Νέα Δημοκρατία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Γεννήθηκε στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης το 1960.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έγγαμος με την οικονομολόγο εφοριακό Γιώτα Μαντανίκα και έχουν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Βανέσσα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Οικονομολόγος-Εφοριακός, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλική

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Εκλέγεται Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2004, 2007, 2009, 2012 (Μαΐου – Ιουνίου), 2015 (Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου).
Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας ΝΔ (2010)
Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Εργασίας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ΝΔ (2011)
Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μακεδονίας-Θράκης ΝΔ (2012)
Ορίζεται Υπουργός του επανασυσταθέντος Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης (Ιούνιος 2012 - Ιούνιος 2014).
Είναι εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU).
Ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μακεδονίας-Θράκης ( Ιανουάριος 2016).
Ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πρόνοιας (Νοέμβριος 2016)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Μέλος της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. από το 1974.
Εκλέγεται μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης (1979-1983).
Εκλέγεται Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου το 1986 και το 1990.
Εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 1994, το 1998 και το 2002.
Γενικός Γραμματέας Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Νομού Θεσσαλονίκης (1991-1994).
Εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, στο Ε΄ Συνέδριο της ΝΔ (Μάρτιος 2001).
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Υπηρέτησε για 28 μήνες τη στρατιωτική του Θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του πυροβολικού.
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Δημόσια Παρέμβαση» (Μάιος 2007) και «Ορκίζομαι» (2017)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
http://www.karaoglou.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.facebook.com/Th.Karaoglou

Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου:
Μοναστηρίου 13, (3ος όροφος)
ΤΚ 546 27, Θεσσαλονίκη
Τηλεφωνικό κέντρο: 2310 525545

Fax: 2310 525547