«Στις ευρωεκλογές οι Μακεδόνες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα το κάνουν ξανά!»

«Στις ευρωεκλογές οι Μακεδόνες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα το κάνουν ξανά!» Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα "Grtimes.gr" και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Θ. Καράογλου: "Στις ευρωεκλογές οι Μακεδόνες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ. θα το κάνουν ξανά!"

Βέβαιος πως οι κάλπες της 7ης Ιουλίου 2019 θα βγάλουν την Νέα Δημοκρατία... αυτοδύναμη εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στη Β' Θεσσαλονίκη, Θεόδωρος Καράογλου. Ο κ. Καράογλου μιλώντας στο GRTimes.gr ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως υποστηρίζει με την Κουμουνδούρου τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Λέει πως σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Καράογλου αναφέρεται επίσης στα διαχρονικά προβλήματα της Β΄ Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει το όραμά του για την πόλη, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες – όπως θεωρεί- πρέπει να τον στηρίξουν ξανά με την ψήφο τους και ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του θα παραμείνει πιστό και θα ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1) Κύριε Καράογλου, είναι η Νέα Δημοκρατία έτοιμη για εκλογές;

«Είμαστε πανέτοιμοι! Η χώρα χρειάζεται μια δυναμική επανεκκίνηση, μια κυβερνητική πρόταση με ξεκάθαρα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στην οικονομία και πραγματική ελπίδα στην κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο. Ως Νέα Δημοκρατία θέτουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα με αυτάρκεια, ισχύ, αξιοκρατία και εξωστρέφεια. Με πολίτες δημιουργικούς και ενημερωμένους. Με πρόνοια για τις ασθενέστερες τάξεις και με θεσμούς που δεν θα εξαρτώνται από την εκάστοτε εξουσία. Στις 7 Ιουλίου αναμετρώνται δυο διαφορετικές αντιλήψεις. Εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει έμφαση σε ένα μεγάλο σπάταλο κράτος και η δική μας που δίνει προτεραιότητα στη μείωση της φορολογίας. Είμαι πεπεισμένος πως οι Έλληνες θα μας δώσουν με την ψήφο τους την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο διασφαλίζει την κοινωνική αλληλεγγύη, "σβήνει" τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Ελλήνων που τράβηξε ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ευκαιρίες για όλους και βοηθά την κοινωνία μας να προχωρήσει μπροστά συλλογικά. Στις εθνικές εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για τους εαυτούς μας, ψηφίζουμε πρωτίστως για τα παιδιά μας. Για να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν σε μια Ελλάδα που παράγει, δημιουργεί, αναπτύσσεται».

2) Η αυτοδυναμία είναι εφικτή;

«Προσωπικά εκτιμώ πως είναι! Για αυτήν αγωνιζόμαστε όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτοδύναμοι να είμαστε, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πως θα επιδιώξουμε ευρύτερες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις και συμπράξεις. Γιατί αυτό που είναι πολύ σημαντικό, κ. Στόλακη, είναι το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου η Ελλάδα να είναι αυτοδύναμη! Να έχει κυβερνητική σταθερότητα και ισχυρή λαϊκή εντολή να αφήσουμε πίσω μας ως Έθνος όσα μας κράτησαν δέσμιους του λαϊκισμού από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα. Ήρθε η ώρα η πραγματική ελπίδα να νικήσει το φόβο. Ήρθε η ώρα να απελευθερώσουμε τους Έλληνες από τις έγνοιες της καθημερινότητας για να μπορέσουν να αφιερωθούν στους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους στόχους. Ήρθε η ώρα να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την οπισθοδρόμηση, την εισοδηματική καθίζηση της μεσαίας τάξης, τον εθνικό διχασμό, την αυθάδεια και την αλαζονεία. Ήρθε η ώρα να θέσουμε ξανά σε λειτουργία τον ιμάντα της κοινωνικής ανόδου. Με την ψήφο μας μπορούμε να τα καταφέρουμε, βασιζόμενοι πάντα στην αλήθεια και την ειλικρίνεια. Δυο χαρακτηριστικά που είναι συνώνυμα της ΝΔ από τη στιγμή που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα».

3) Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας με ποιον θα μπορούσατε να συνεργαστείτε; Θα μπορούσε η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ;

«Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Εκφράζει το ψέμα, τις αυταπάτες, την οικονομική καθήλωση, την ανασφάλεια, το ρουσφέτι, την πόλωση, την εσωστρέφεια και τη μιζέρια. Έναν κόσμο εκ διαμέτρου αντίθετο από αυτόν που πρεσβεύουμε εμείς. Συν τοις άλλοις δεν μπορείς να βάζεις από το... παράθυρο στην κυβέρνηση εκείνους που ο λαός έχει απομακρύνει από την... πόρτα των εκλογών. Όσον αφορά με ποιους θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, εκτιμώ πως θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ εφόσον υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Άλλωστε έχουμε ξαναβρεθεί στο ίδιο μετερίζι απέναντι στο λαϊκισμό».

4) Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Β' Θεσσαλονίκης;

«Προσωπικά εστιάζω στην ανάγκη να δοθούν περισσότερα αναπτυξιακά κίνητρα στις παραγωγικές δυνάμεις της Β΄ Θεσσαλονίκης. Οφείλουμε και πρέπει να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάταση της ελληνικής οικονομίας. Να περάσουμε, δηλαδή, από την παροχή υπηρεσιών στην παραγωγική διαδικασία και η ευρύτερη περιοχή να λειτουργήσει ως κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης συνολικά του νομού μας. Τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι σημαντικά και μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για το μέλλον. Αρκεί φυσικά να υπάρχει λιγότερη φορολογία, λιγότερη γραφειοκρατία, ξεκάθαρα χωροταξικά πλαίσια. Φυσικά και δεν παραβλέπω τα ζητήματα καθημερινότητας όπως είναι πχ η ελλιπής αστυνόμευση και μια σειρά άλλων ζητημάτων τα οποία έχω αναδείξει και στηλιτεύσει μέσα από την κοινοβουλευτική μου δράση, καταθέτοντας συνεχώς ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς. Σήμερα η Β΄ Θεσσαλονίκης χρειάζεται συντονισμένες προσπάθειες, στρατηγική και μεθοδικό σχεδιασμό, αλλά και κοινές δράσεις».

5) Ποιος θα είναι ο πρώτος νόμος που θα αλλάξετε όταν γίνετε κυβέρνηση;

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί πως το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στην οργάνωση του κράτους. Πως θα γίνει, δηλαδή, πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και φιλικό προς τον πολίτη. Θα ακολουθήσει η φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση των φορολογικών συντελεστών, απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και παροχή κινήτρων για επενδύσεις σε επιχειρήσεις. Επίσης θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις στο χώρο της παιδείας. Για παράδειγμα θα καταργηθεί το άσυλο διότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων και όχι ανομίας. Ανήκουν στους φοιτητές και όχι στους κουκουλοφόρους και τους διακινητές ναρκωτικών. Ακόμη θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας μιας και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα και να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο θα μιλούμε πιο συγκεκριμένα για το κυβερνητικό μας σχέδιο. Εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευθεί, είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε δουλειά από την επόμενη ημέρα. Βλέπετε, η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο...»

6) Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες της Β' Θεσσαλονίκης;

«Κύριε Στολάκη, πιστεύω πως έχω κερδίσει το προνόμιο να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια! Δεν υπέστειλα ποτέ τη σημαία της αξιοπρέπειας και παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες μου. Με σταθερά βήματα, "καθαρές" κουβέντες, συνέπεια λόγων-πράξεων και αποφασιστικές παρεμβάσεις εκτιμώ πως τίμησα στο ακέραιο την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο κόσμος. Η σχέση μου μαζί τους είναι σταθερή αξία διότι είναι δομημένη στα ακλόνητα θεμέλια του αλληλοσεβασμού και της αμοιβαίας εκτίμησης. Είμαι πατέρας και γνωρίζω τι σημαίνει να βλέπεις το παιδί σου να αναζητά ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Υπήρξα ελεύθερος επαγγελματίας και ξέρω τι σημαίνει να αγωνιάς να κρατήσεις όρθια την επιχείρησή σου. Είμαι οικογενειάρχης και βιώνω καθημερινά τις δυσκολίες της μέσης οικογένειας. Είμαι εδώ, πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, και συνεχίζω να προσπαθώ για να έρθουν καλύτερες ημέρες. Είμαι ενεργός πολίτης από πεποίθηση και συνεχίζω να πορεύομαι στον ίδιο δρόμο γιατί πιστεύω στην πολιτική των αξιών, των πράξεων και των αποδείξεων. Σε εκείνη που λύνει προβλήματα και δεν τα διαιωνίζει».

7) Η ΝΔ ήταν αντίθετη στην Συμφωνία των Πρεσπών. Ως βουλευτής της Μακεδονίας με ποιες παρεμβάσεις θα επιδιώξετε, εάν σας ψηφίσουν ξανά οι πολίτες, να υπερασπιστείτε τα ελληνικά δικαιώματα έναντι των γειτόνων μας;

«Από την πρώτη στιγμή προειδοποίησα πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα. Αρθρογράφησα για το θέμα, τοποθετήθηκα δημόσια μέσω συνεντεύξεών μου, έκρουσα το καμπανάκι του κινδύνου για τους κινδύνους που ελλοχεύει. Δυστυχώς πληρώσαμε πολύ ακριβά τη διπλωματία των χαριεντισμών και της selfie, που είχε ως αποτέλεσμα την καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και έδωσε "πατήματα" σε συγκεκριμένους κύκλους να αποθρασυνθούν μιλώντας για "μακεδονική" μειονότητα στην Ελλάδα και για "μακεδονική" γλώσσα την οποία απαιτούν να διδάσκεται στη χώρα μας. Από τη στιγμή που ο Νίκος Κοτζιάς έβαλε την υπογραφή του στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνη αποτέλεσε μήτρα εθνικών δεινών. Και οι συνέπειες είναι ήδη ορατές. Περισσότερες από 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται σήμερα στον "αέρα" επειδή χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονικός", "μακεδονική", "μακεδονικό" στις εμπορικές επωνυμίες τους. Με λίγα λόγια η Συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά δεν λύνει ένα πρόβλημα αλλά "γεννά" ακόμα μεγαλύτερα. Δεν έπρεπε ποτέ να υπογραφεί, ούτε φυσικά να επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ως Νέα Δημοκρατία δώσαμε τη μεγάλη μάχη στη Βουλή αναδεικνύοντας το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή. Δική μας ακλόνητη δέσμευση είναι πως το δικαίωμα της Ελλάδας για άσκηση βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να χαθεί. Αντίθετα θα αξιοποιηθεί στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Σε ό,τι με αφορά νιώθω και είμαι υπερήφανος Έλληνας Μακεδόνας και όχι κάτοικος της... βόρειας περιοχής του πρώτου μέρους. Στις ευρωεκλογές οι Μακεδόνες τιμώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κυβερνών κόμμα υπέστη μια δεινή ήττα στη Βόρεια Ελλάδα. Θα τον τιμωρήσουν ξανά και στις εθνικές εκλογές».

8) Πως φαντάζεται ο Θεόδωρος Καράογλου την Θεσσαλονίκη της επόμενης ημέρας;

«Μια πόλη ευρωπαϊκή, καινοτόμα, που θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα λειτουργεί υπό όρους βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης. Η Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος, πρέπει να σχηματοποιήσει έγκαιρα τη μελλοντική της ατζέντα και να καταλήξει σε ένα κοινά αποδεκτό αναπτυξιακό μοντέλο και πρότυπο, το οποίο θα λειτουργήσει ως "πυξίδα" που θα κατευθύνει πολιτικές και αποφάσεις της κεντρικής και τοπικής εξουσίας. Εξυπακούεται ότι το παραπάνω μοντέλο θα αποτελεί προϊόν ανοικτού διαλόγου και συναπόφασης των φορέων της πόλης. Προσπάθειες που επιχειρούν κοντόθωρα να θέσουν τους Θεσσαλονικείς μπροστά σε προκαθορισμένες επιλογές δεν προσφέρουν τίποτα και είναι θνησιγενείς αλλά και απορριπτέες από την κοινωνία».