"Πόσα 'παίρνουν' για να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία;"

"Πόσα 'παίρνουν' για να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία;" Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στην εφημερίδα «Η Άποψη» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

«Πόσα "παίρνουν" για να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία;»

Για φάκα του ΣΥΡΙΖΑ με τα σενάρια για τετραπλές κάλπες τον Μάιο του 2019 κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Α». Χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ιδεολογικά «ευλύγιστο» και λάτρη του τακτικισμού, ο άλλοτε υπουργός Μακεδονίας-Θράκης θεωρεί απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια τη συμφωνία των Πρεσπών και εκτιμά ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»

1) Κύριε Καράογλου, τις τελευταίες εβδομάδες, μετά και την τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσπευση των δημοτικών εκλογών, «μυρίζει» τετραπλές κάλπες τον Μάιο του 2019. Πως αξιολογείτε αυτό το σενάριο;

«Γνωρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από εθνικός... διχαστής είναι "ευλύγιστος" ιδεολογικά και λάτρης του τακτικισμού, είμαι πεπεισμένος ότι τα σενάρια περί τετραπλών εκλογών τον Μάιο είναι μια προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να μας δείξει το δέντρο, ώστε να χάσουμε το... δάσος. Δεδομένου ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές είναι πολύ πιθανό να γίνουν μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, στη ΝΔ βλέπουμε καθαρά τη... φάκα και δεν... τσιμπάμε το δόλωμα. Για αυτό, άλλωστε, δεν συμμετέχουμε στο θέατρο του παραλόγου που στήνει το δίδυμο της συμφοράς Τσίπρα-Καμμένου, στο οποίο κυριαρχούν κάλπες, ακραία πόλωση και θεωρίες συνομωσίας. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός αναζητά απεγνωσμένα τρόπους και ημερομηνία διαφυγής. Γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έπαψε να τον εμπιστεύεται και δεν χωρά καμία αμφιβολία πως θα επιχειρήσει μια... περήφανη ηρωική έξοδο μήπως και σώσει ό,τι σώζεται από το "τσαλακωμένο" πολιτικό του προφίλ. Είτε προσπαθήσει, λοιπόν, να αποδράσει το Μάιο, είτε τον Οκτώβριο, εμείς ως Νέα Δημοκρατία είμαστε έτοιμοι. Έχουμε πρόγραμμα, σχέδιο και τρόπο να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη χώρα».

2) Τα εθνικά θέματα ξαναμπαίνουν στο τραπέζι. Πρώτα ήταν το Σκοπιανό, τώρα το Αλβανικό. Θεωρείτε ότι οι εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα μπορούν να δρομολογήσουν έκτακτες πολιτικές καταστάσεις;

«Πρώτα από όλα θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με προχειρότητα, μικροκομματική διάθεση, ιδεοληψία και εθνομηδενισμό. Ποτέ ξανά στο παρελθόν Έλληνας Πρωθυπουργός δεν επέτρεψε στον Σκοπιανό ομόλογό του να πανηγυρίσει ως "Μακεδόνας", πόσο μάλλον να υπογράψει την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η κυβέρνηση έχει το θράσος να προσπαθεί να μας πείσει ότι πρόκειται για μεγάλη ιστορική και διπλωματική νίκη. Ως Μακεδόνας, με το χέρι στην καρδιά, σας λέω ότι την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας ένιωσα ντροπή και εθνική ταπείνωση. Και οι Βορειοελλαδίτες δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε αυτό το συναίσθημα. Σε ό, τι αφορά το Αλβανικό, αν κρίνουμε από τους χειρισμούς στο Σκοπιανό, είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος επειδή Τσίπρας-Κοτζιάς συνεχίζουν τη μυστική διπλωματία, κρατώντας με το "έτσι θέλω" τα κόμματα του κοινοβουλίου και την κοινωνία στο σκοτάδι. Οι διαπραγματεύσεις τους κόστισαν ήδη πολύ ακριβά στην Ελλάδα και φτάσαμε στο σημείο ευρωπαίος επίτροπος να μιλά ακόμη και για "αναδιάρθρωση συνόρων". Και μπορεί ο κ. Χάαν να αναδιπλώθηκε, όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε από μόνος του συνέχεια στο θέμα δηλώνοντας κατά λέξη από τις Βρυξέλλες πως: "τα δυο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση". Όπως είναι φυσικό, καλούμε την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τη συμφωνία που προωθεί με την Αλβανία, ούτως ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως και σε αυτό το εθνικό θέμα».

3) Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ. Ωστόσο υπάρχει η αίσθηση ότι σε επίπεδο κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την «ανατροπή» την τελευταία στιγμή...

«Αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό της ερώτησης. Ωστόσο, δανειζόμενος μια φράση που έλεγε και ο "δάσκαλος" του Αλέξη Τσίπρα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας". Από τη στιγμή που η προπαγάνδα των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου εξαντλήθηκε και τα ψέματα τους αποκαλύπτονται, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Ο "ηγέτης" Τσίπρας, όπως τον αποκαλούσαν κάποιοι το 2015, αποδείχθηκε ότι ήταν "γυμνός ψευδοπροφήτης" με την Ελλάδα επί των ημερών του να μαραζώνει, να "μικραίνει" γεωπολιτικά, τους Έλληνες να μεταναστεύουν και το 2019 να αναμένουμε έκρηξη φτώχειας εξαιτίας της περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων. Όποιος μιλά με την κοινωνία και σας το λέω από προσωπική εμπειρία, αντιλαμβάνεται ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση σε αποδρομή, μια κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης. Δεν είναι μακριά ο καιρός που η χώρα θα έχει καινούργια κυβέρνηση και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προηγείται σταθερά σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων έναντι του Αλέξη Τσίπρα».

4) Ποια είναι η άποψή σας για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως συνέβη με τη Β΄ Αθηνών;

«Θεωρώ ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ξεπερνά μικροκομματικά συμφέροντα. Για αυτό άλλωστε και η ΝΔ την υπερψήφισε! Από τη στιγμή που πρωτοεκλέχθηκα υποστηρίζω διαχρονικά και σθεναρά το "σπάσιμο" των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως άλλωστε πράττει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την προσωπική μου άποψη, όπως την έχω καταθέσει εγγράφως στο βιβλίο μου "Ορκίζομαι" με θέμα την συνταγματική αναθεώρηση, στην Ελλάδα οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες δεν θα πρέπει να έχουν περισσότερες από δέκα έδρες, ώστε σταδιακά και σε εύλογα καθορισμένο χρόνο να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να γίνουν όλες μονοεδρικές. Με αυτόν τον τρόπο αφενός διασφαλίζεται η ουσιαστικότερη παρουσία των βουλευτών στις περιφέρειές τους και αφετέρου βελτιώνεται η επικοινωνία πολίτη-πολιτικού, περιορίζοντας παράλληλα σημαντικά την εξάρτηση μεταξύ οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών κομμάτων ή στελεχών».

«Φαιδροί και επικίνδυνοι πλαστογράφοι της ιστορίας οι Αριστεροί»

5) Κλείνοντας, θα ήθελα το σχόλιό σας για το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το οποίο το 75% του ελληνικού λαού που διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και συμμετέχει στα συλλαλητήρια είτε χρηματίζεται από τους Ρώσους, είτε είναι ακροδεξιοί...

«Πρόκειται για μια αθλιότητα! Αν ο Κώστας Ζαχαριάδης δεν ήταν διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ασχολούμουν με την ανοησία που ξεστόμισε. Ίσως και να τον δικαιολογούσα λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Η απειρία, η αλαζονεία της εξουσίας και η αφέλεια είναι επικίνδυνοι σύμβουλοι... Από τη στιγμή, όμως, που κατέχει θέση ευθύνης στο κυβερνών κόμμα οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο δημόσιο λόγο του. Του απαντώ ότι αυτοί που "τα παίρνουν" για να ξεπουλήσουν το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας είναι οι κάθε λογής Καρανίκες και Ζαχαριάδηδες, οι οποίοι για να μείνουν λίγο ακόμα στις καρέκλες τους και να εξασφαλίσουν τους μισθούς τους, μιας και είναι ανεπάγγελτοι και δεν τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους μέχρι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να βάλουν ταμπέλα "χαρίζεται" στην ελληνικότητα της Μακεδονίας μας! Ήξερα ότι οι Αριστεροί "πλαστογράφοι" της ιστορίας ήταν φαιδροί. Σήμερα κατάλαβα ότι είναι και επικίνδυνοι, χαρίζοντας το 75% του ελληνικού λαού στην ακροδεξιά! Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να τον ανακαλέσει στην τάξη...»