«Είμαστε έτοιμοι να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα της καταστροφικής διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου»

«Είμαστε έτοιμοι να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα της καταστροφικής διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου» Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στο VimaPress.gr και τον Κώστα Κωτάντζη, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Θ. Καράογλου: «Είμαστε έτοιμοι να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα της καταστροφικής διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου»

Ο Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Καράογλου Θεόδωρος, μιλά στο Βήμα Press απαντώντας σε ερωτήματα του Ευρωπαιολόγου και δημοσιογραφικού αναλυτή Ευρωπαϊκών θεμάτων, Κωτάντζη Κωνσταντίνου, για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

1. Είναι επιτρεπτό να συμφωνήσει η Ελλάδα στο άνοιγμα των πυλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια χωρίς, πρώτα, να γίνουν συνταγματικές αλλαγές από μέρους της γείτονος;

«Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε καταστήσει σαφές πως για να υπάρξουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, το γειτονικό κρατίδιο πρέπει να αλλάξει όνομα και σύνταγμα. Χωρίς αυτές τις δυο απαραίτητες μεταρρυθμίσεις-εγγυήσεις δεν υπάρχει καμία κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά τους για την εξεύρεση πραγματικής λύσης και άρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ανοίξουν οι πύλες ούτε της ευρωπαϊκής οικογένειας, ούτε και της ευρωατλαντικής συμμαχίας. Και αυτό διότι, πολύ απλά, τα Σκόπια θα συντηρούν τον αλυτρωτισμό που τα διέπει, ο οποίος είναι αντίθετος στο διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Εφόσον η κυβέρνηση Ζάεφ επιδείξει πραγματική εποικοδομητική στάση για την επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης και εγκαταλείψει την αλυτρωτική προπαγάνδα, αλλάζοντας το όνομα και αναθεωρώντας το Σύνταγμα της χώρας, τότε η Ελλάδα θα μπορεί να στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων. Το έχει κάνει άλλωστε για σχεδόν όλα τα γειτονικά κράτη, γιατί να μην το πράξει και για τα Σκόπια εφόσον επιδείξουν θέληση, ρεαλισμό και αποφασιστικότητα να ακολουθήσουν το δρόμο της διεθνούς νομιμότητας.

Ξέρετε, κ. Κοταντζή, η Ελλάδα οφείλει να παραμείνει πόλος σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εγγυήτρια ομαλότητας σε μια περιοχή που γεννά εντάσεις και διεθνή αναστάτωση. Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η πατρίδα μας πρέπει να σεβαστεί τον εαυτό της και να μη συρθεί υπό το βάρος εξωτερικών πιέσεων σε έναν... συμβιβασμό, ο οποίος φοβάμαι και ανησυχώ ότι θα είναι επιζήμιος για τα εθνικά μας συμφέροντα».

2. Πως ψυχολογείτε την ενέργεια Μπουτάρη να ζητήσει μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία; Ασκεί δική του εξωτερική πολιτική ή συμβαίνει κάτι άλλο;

«Ο Γιάννης Μπουτάρης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι άλλος είναι ο ρόλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και άλλος του υπουργού Εξωτερικών. Ας πάψει να τα συγχέει και ας αρκεστεί στα του δήμου, που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο εξαιτίας των δικών του τραγικών χειρισμών, αλλά και της προχειρότητας που τον διακρίνει. Σε κάθε περίπτωση, με τις απαράδεκτες και εθνικά επιζήμιες θέσεις που εκφράζει σταθερά τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης Μπουτάρης έπαψε να εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων. Οι απόψεις του είναι τα καλύτερα διπλωματικά επιχειρήματα των Σκοπιανών, σκορπώντας θλίψη και απογοήτευση στο σύνολο της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας.

Είτε το έκανε επειδή ασκεί δική του εξωτερική πολιτική, είτε από επιπολαιότητα, είτε ακόμη-ακόμη από προσωπικό συμφέρον ώστε εξασφαλίσει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ο Γιάννης Μπουτάρης πρέπει να κρατά μια πιο υπεύθυνη στάση. Να μιλά λιγότερο, να μην ακυρώνει εθνικές "κόκκινες γραμμές" που έχουν χαραχθεί στο Σκοπιανό και να σεβαστεί επιτέλους την πόλη που εκπροσωπεί.

Για αυτό και ήμουν από τους πρώτους που υποστήριξα ότι εφόσον θέλει να διασώσει κάτι από την υστεροφημία του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί».

3. Εν μέσω έντονου κοινωνικού προβληματισμού για την εξέλιξη του «σκοπιανού», ξαφνικά, βλέπουμε στη δημοσιότητα, ονόματα γνωστών προσώπων, πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης, να παρουσιάζονται ως ένοχοι για την υπόθεση Novartis.

«Δυστυχώς, κ. Κοταντζή, ζούμε ημέρες πολιτικού κανιβαλισμού και χειραγώγησης των θεσμών. Στο πολιτικό σκηνικό κυριαρχεί η άκρατη λασπολογία εξαιτίας της εμμονής της κυβέρνησης να κατασκευάσει "ενόχους", βασιζόμενη σε αναξιόπιστες μαρτυρίες ανθρώπων που "είδαν", "άκουσαν", "τους είπαν" για την εμπλοκή δυο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Ξεχνούν εσκεμμένα να συμπεριλάβουν και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, πρώτο υπουργό Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα, ο οποίος αν και αναφέρεται στη δικογραφία, παραδόξως έχει απαλλαχθεί με το επιχείρημα ότι τα όποια αδικήματά του έχουν παραγραφεί. Τώρα πως γίνεται να έχουν παραγραφεί τα όποια αδικήματα Κουρουμπλή το 2015 και ελέγχονται υπουργοί Υγείας του 2009, αυτό θα πρέπει να το αιτιολογήσει πειστικά η κυβέρνηση.
Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι στην υπόθεση Novartis έχουμε μια μεθοδευμένη σκευωρία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με απώτερο στόχο να σπιλώσουν συνειδήσεις και να θίξουν υπολείψεις, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το τεκμήριο της αθωότητας.
Προσέξτε τέσσερις περίεργες συμπτώσεις... Πρώτη σύμπτωση: Επί τρία χρόνια Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος προαναγγέλλουν την υπόθεση της Novartis. Ενώ η δικογραφία ήταν μυστική ο πρωθυπουργός υποστήριζε "προφητικα" από το 2015 ότι "καθοριστικός παράγοντας στο σκάνδαλο Novartis υπήρξε το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελούσε χώρα αναφοράς για τον καθορισμό της τιμής των φαρμάκων σε άλλες 55 χώρες".
Δεύτερη σύμπτωση: Η τελευταία κατάθεση "ανώνυμου" μάρτυρα δόθηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2018. Την ημέρα δηλαδή που στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας πραγματοποιούνταν το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. Τρίτη σύμπτωση: Η συγκεκριμένη κατάθεση δόθηκε αφού είχε κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα το γνωστό δημοσίευμα εφημερίδας για την υπόθεση, που όμως την επικαλούνταν. Τέταρτη σύμπτωση: Και οι τρεις "ανώνυμες" καταθέσεις δόθηκαν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, όταν δηλαδή κυριαρχούσε το Σκοπιανό.
Αν αυτές δεν είναι ισχυρές ενδείξεις ότι η κυβέρνηση "στήνει" την υπόθεση με κατασκευασμένες υποθέσεις, τότε τι είναι; Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εφαρμόζουν παρακρατικές τακτικές και γυρίζουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, "μολύνοντας" την πολιτική ζωή της χώρας με το "μικρόβιο" της "κουκούλας". Βλέπετε, για την κυβέρνηση αρκεί ένας προτεταμένος δείκτης για να στηθεί μια "βρώμικη" επιχείρηση συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων, χωρίς κανείς να αναζητήσει στοιχεία και έγγραφα που να αποδεικνύουν τις κατηγορίες.
Η Αριστερά, αφού δεν μπορεί να χτίσει το μύθο της κάθαρσης της διαφθοράς, γκρεμίζει το κράτος δικαίου».

4. Πως θα περιγράφατε την τριετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

«Με μια λέξη, καταστροφική! Διαιρεί τους Έλληνες σε "δικούς μας" και "δικούς τους", αφαιρεί καθημερινά προοπτική και ελπίδα, πολλαπλασιάζει τα φορολογικά βάρη και προσθέτει άγχη και αγωνίες σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά και βυθίζεται στην ανεργία. Η ελπίδα που επικαλούνταν έγινε "λεπίδα" για έναν ολόκληρο λαό, η οποία "θέρισε" ΣΥΡΙΖΑ τα όνειρα για καλύτερες ημέρες και ΑΝΕΛέητα τις προσδοκίες που καλλιέργησε.
Δικαιωματικά, τους ανήκει ο τίτλος της καλύτερης "μνημονιακής" κυβέρνησης, όπως παραδέχονται και υψηλόβαθμα στελέχη των θεσμών. Σας θυμίζω τη δήλωση Ντάϊσελμπλουμ ότι «ο Τσίπρας τα έκανε όλα πιο εύκολα». Κατά τα άλλα εμείς ήμασταν οι "δοσίλογοι" και οι "Γερμανοτσολιάδες", απειλώντας μας με κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος. Πλέον θα τους κρίνει ο λαός μιας και η άμμος στην πολιτική τους κλεψύδρα αδειάζει».

5. Θα μπορέσει η ΝΔ ως Κυβέρνηση, ή ως κύρια δύναμη σε κυβέρνηση συνασπισμού, να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα;

«Εδώ που φτάσαμε εξαιτίας των τραγικών χειρισμών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η ΝΔ είναι καταδικασμένη να πετύχει ως αυριανή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για τη χώρα, ούτε περίοδος χάριτος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα ακουμπήσαμε τον πάτο του βαρελιού και είδαμε πόσο χειρότερα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Να είστε σίγουρος πως οι βουλευτές της ΝΔ δεν ράβουμε υπουργικά κοστούμια, αλλά είμαστε έτοιμοι να φορέσουμε φόρμες εργασίας για να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα της καταστροφικής διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Ναι, μπορούμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη χώρα διότι πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία, γιατί θα μειώσουμε τη φορολογία, γιατί θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, γιατί πετύχαμε και θα ξαναπετύχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Δεν έχουμε το "μαγικό ραβδί", έχουμε όμως πρόγραμμα, θέληση, όραμα και αποφασιστικότητα να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα. Το οφείλουμε στην πατρίδα, το οφείλουμε στην παράταξη, το οφείλουμε στα παιδιά μας. Ναι, μπορούμε! Ναι, θα τα καταφέρουμε!»

6. Εάν σας έθεταν το δίλλημα να επιλέξετε μεταξύ κεντρικής πολιτικής σκηνής ή τοπικής αυτοδιοίκησης, τι θα επιλέγατε;

«Επειδή η συγκεκριμένη ερώτηση τείνει να γίνει μονότονη το τελευταίο διάστημα, επιτρέψτε μου να είναι λακωνικός. Ως βουλευτής της ΝΔ ήμουν και παραμένω στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Ήμουν και παραμένω μάχιμος, το ίδιο θα κάνω και στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες πιθανολογώ ότι θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο! Προτεραιότητά μου είναι πως θα φύγει από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Θα διεκδικήσω, λοιπόν, και πάλι την ψήφο των συμπολιτών μου στη Β΄ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές. Άλλωστε, ως άνθρωπος και πολιτικός, κοιτάω πρώτα την επόμενη ημέρα και μετά τη μεθεπόμενη. Βήμα-βήμα λοιπόν...»