Ο Θ. Καράογλου στον Nίκο Χατζηνικολάου, στον "αέρα" του Real Fm

Ο Θ. Καράογλου στον Nίκο Χατζηνικολάου, στον "αέρα" του Real Fm Κύριο

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στον Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου (12-07-2016)

 

Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ REAL FM

«Χαμένο χρόνο» για την πατρίδα και την οικονομία αποκάλεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, τους 22 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος εξέφρασε τις επιφυλάξεις και την ανησυχία του για τις δυνατότητες ανάπτυξης της, σημειώνοντας ότι δυστυχώς δεν διακρίνει άμεσα θετικές εξελίξεις.
«Χάσαμε δυο σημαντικά χρόνια, με αποτέλεσμα να προσδοκούμε ότι το 2017 ίσως επιστρέψουμε στο σημείο που βρισκόμασταν το 2014. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα και ο επόμενος χρόνος να κλείσει με θετικό πρόσημο για την οικονομία μας, διότι το έχει ανάγκη η Ελλάδα» είπε, στηλιτεύοντας την εμμονική και ιδεοληπτική, όπως τη χαρακτήρισε, άρνηση της Κυβέρνησης να περικόψει δαπάνες από το ευρύ και σπάταλο δημόσιο τομέα, να προχωρήσει σε στοχευμένες αποκρατικοποιήσεις και να αξιοποιήσει, όπου είναι δυνατό, την ακίνητη δημόσια περιουσία.
«Αντί η Κυβέρνηση να κινηθεί στην παραπάνω λογική, χρειάστηκε πρώτα να φτάσει τον Μάιο του 2016 στο... πάρα πέντε και να βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο για να προχωρήσει στην εύκολη λύση όπως είναι η αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων και να προβεί σε μια υποτιθέμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία μετακυλύει το πρόβλημα στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς που είναι και τα μόνιμα υποζύγια, υπομένοντας το βάρος της μείωσης μισθών και συντάξεων».
Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε ότι σε πείσμα των καιρών συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο της ειλικρίνειας και της συνέπειας. «Εμείς δεν τάξαμε ποτέ "λαγούς με πετραχήλια" στους Έλληνες. Θα ακολουθήσουμε με συνέπεια μια πολιτική που θα στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, την ανάπτυξη και θα προσελκύει επενδύσεις. Αυτή είναι η πολιτική μας, δεν κρυβόμαστε. Προφανώς και στο παρελθόν έγιναν λάθη, αυτό που ζούμε όμως επί διακυβέρνησης Τσίπρα δεν το έχουμε ξαναζήσει» κατέληξε.