O Θ. Καράογλου στη ραδιοφωνική εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" FM 100

O Θ. Καράογλου στη ραδιοφωνική εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" FM 100 Κύριο

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στο FM 100 και την εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" (09.06.2015)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θ. Καράογλου: "Αν δεν υπογραφεί συμφωνία, η Ελλάδα οδηγείται στο κενό"

"Μια κακή συμφωνία σήμερα μπορεί να βελτιωθεί και να διορθωθεί από μια καλή Κυβέρνηση αύριο, η οποία θα επιτύχει αποτελέσματα στην οικονομία. Αντίθετα, μη συμφωνία οδηγεί στο χάος, οδηγεί στο κενό, οδηγεί την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης" δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.
Μεταξύ άλλων ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε "υπερβολικά μεγάλα" τα λάθη που έχει κάνει η Κυβέρνηση στη μέχρι τώρα διαπραγμάτευση με τους "Θεσμούς" και "εγκληματικά" τα λάθη του κατ' εξοχήν αρμόδιου Υπουργού, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα, όπως είπε, "σήμερα η Ελλάδα να μην έχει στο πλευρό της ούτε... μισό σύμμαχο".
"Καταφέραμε να βάλουμε απέναντι μας ακόμη και τον αποδεδειγμένα φιλέλληνα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ" ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας παράλληλα την Κυβέρνηση να διαφυλάξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της πατρίδας μας.
"Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ", πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, "είναι ένα κακό Μνημόνιο διετίας που θα επιβάλλει μέτρα ύψους 3 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική κοινωνία. Ωστόσο εάν προχωρήσουμε σε ρήξη με την Ευρώπη, η Ελλάδα θα βρεθεί αυτόματα έξω από την ευρωζώνη και το ευρώ, εξέλιξη η οποία θα επιφέρει τραγικές επιπτώσεις" προειδοποίησε.
Τέλος, σχολιάζοντας την εμπειρία του ως παρατηρητής του ΟΑΣΕ στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Τουρκία (μιας και είναι τακτικό μέλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), επισήμανε πως η όλη διαδικασία τον εξέπληξε ευχάριστα.
Όπως είπε: "Οι εκλογές ήταν απόλυτα δημοκρατικές και σε επίπεδο οργάνωσης εξελίχθηκαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε. Η ουσία είναι ότι η παντοκρατορία του Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν και τώρα προκύπτουν τα ερωτήματα της επόμενης ημέρας. Δηλαδή με ποιό κόμμα θα συνεργαστεί για τον σχηματισμό νέας Κυβέρνησης και δεύτερον εάν αυτή η συνεργασία θα ωφελήσει ή θα βλάψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις".