Επικίνδυνη αυτοσχέδια χωματερή έξω από τα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης

Επικίνδυνη αυτοσχέδια χωματερή έξω από τα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης Κύριο

Αρ. πρωτ.: 2929

Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2018

Προς τους Υπουργούς
-Περιβάλλοντος και Ενέργειας
-Εσωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Επικίνδυνη αυτοσχέδια χωματερή έξω από τα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης»

Μία υγειονομική και περιβαλλοντική βόμβα έχει δημιουργηθεί έξω από τα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη από την ανεξέλεγκτη συγκέντρωση αδρανών υλικών, με αποτέλεσμα να μολύνεται το περιβάλλον, να υποβαθμίζεται περιβαλλοντικά η περιοχή, αλλά και να ελλοχεύει ο κίνδυνος μίας μεγάλης και καταστροφικής πυρκαγιάς.
Ο χώρος που έχει δημιουργηθεί η αυτοσχέδια χωματερή είναι ένα κεντρικό σημείο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Πολυγύρου. Εκεί ασυνείδητοι πετούν και στοιβάζουν χωρίς κανέναν έλεγχο οικοδομικά υλικά, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και πλαστικά. Μάλιστα οι σωροί των σκουπιδιών σε κάποια σημεία ξεπερνούν σε ύψος ακόμα και τα δύο μέτρα, ενώ έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ανάχωμα στην άκρη του δρόμου.
Πέρα από τη μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από τα αδρανή υλικά, στον αυτοσχέδιο σκουπιδότοπο έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες από κομμένα κλαδιά και κορμούς δέντρων, γεγονός που ελλοχεύει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για πιθανή πρόκληση πυρκαγιάς σε κεντρικό σημείο της Εθνικής Οδού και δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να καθαρίσει οριστικά ο χώρος που έχει δημιουργηθεί η αυτοσχέδια χωματερή, καθώς ελλοχεύει κινδύνους για το περιβάλλον, αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής;