«Ένας αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων που μιλά για “Τσαμουριά” και “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ανέλαβε καθήκοντα Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας»

«Ένας αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων που μιλά για “Τσαμουριά” και “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ανέλαβε καθήκοντα Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας» Κύριο

Αρ. πρωτ.: 1875/06.12.2017

Θεσσαλονίκη, 06 Δεκεμβρίου 2017

Προς:
-Υπουργό Εσωτερικών
-Υπουργό Εξωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Ένας αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων που μιλά για "Τσαμουριά" και "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ανέλαβε καθήκοντα Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας»

Τον ιστορικό Λάμπρο Μπαλτσιώτη που διακρίνεται για τις αντεθνικές του απόψεις και φημίζεται για τον ιστορικό ισοπεδωτισμό που εκφράζει στο δημόσιο λόγο του, επέλεξαν ο Πρωθυπουργός και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών για να αναθέσουν την εθνικά ευαίσθητη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας.
Αποστολή του είναι να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Γεγονός το οποίο προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, αν αναλογιστεί κανείς τα όσα ακραία και εθνικά επιζήμια έχει υποστηρίξει ο συγκεκριμένος κύριος στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, καθοδηγούμενος από ιδεοληπτικές εμμονές και κομματικές παρωπίδες. Άλλωστε ο ίδιος δηλώνει ευθαρσώς «αριστερός ιστορικός», λες και τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα μπορούν να ερμηνευθούν κατά το δοκούν ή ανάλογα από κομματικές πεποιθήσεις.
Ειδικότερα, το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει χωρίς αιδώ ότι δεν συντελέστηκε καμία Γενοκτονία στον Πόντο και τη Μικρά Ασία. Διατυμπανίζει μάλιστα με θέρμη ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου (γενοκτονία) δρα αποπροσανατολιστικά, καθώς η ελληνική πλευρά «οδηγήθηκε» στην εκφορά εθνικιστικού και αλυτρωτικού λόγου!
Επίσης αποκαλεί το κρατίδιο των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και μιλά για «προμελετημένη εθνοκάθαρση των... Τσάμηδων από τους Έλληνες». Και όλα αυτά τη στιγμή που η αλυτρωτική έξαρση γειτονικών μας χωρών κορυφώνεται.
Η συγκεκριμένη ροπή εξηγείται από το βιογραφικό του, σύμφωνα με το οποίο ειδικεύεται σε ζητήματα γλωσσικής και θρησκευτικής ετερότητας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, καθώς και σε ζητήματα ιθαγένειας.
Δεδομένων λοιπόν των ακραίων ιστορικών του τοποθετήσεων η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου για την ευαίσθητη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και θέτει ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητες που υποκρύπτει ή εξυπηρετεί.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Είναι ενήμεροι για τις «εξεζητημένες» έως αντεθνικές απόψεις του νέου Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας;
- Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ο κ. Λάμπρος Μπαλτσιώτης για αυτήν τη νευραλγική θέση;

-Οι απόψεις του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους εκφράζουν την κυβέρνηση;

-Θα εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος στην περίπτωση του κ. Μπαλτσιώτη, δεδομένου ότι είναι αρνητής γενοκτονιών;

-Έχουν αναλογιστεί τους κινδύνους που κρύβουν αυτού του είδους εθνικά επιζήμια απόψεις;