«Η Κυβέρνηση περικόπτει το επίδομα θέρμανσης»

«Η Κυβέρνηση περικόπτει το επίδομα θέρμανσης» Κύριο

Αρ. πρωτ.:1476/24.11.2017

Θεσσαλονίκη, 24 Νοεμβρίου 2017

Προς:
-Υπουργό Οικονομικών

ΕΡΩΤΗΣΗ
«Η Κυβέρνηση περικόπτει το επίδομα θέρμανσης»

Για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει την αναλγησία της, ιδιαίτερα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, οι οποίοι τους επόμενους μήνες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσουν ένα αγαθό που πλέον «κοστίζει ακριβά», τη θέρμανση.
Το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ήδη από τον Οκτώβριο οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε επιπλέον και την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αφού πλέον επιβαρύνεται με υψηλότερους συντελεστές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).
Έτσι, ενώ πέρυσι περίπου 500.000 δικαιούχοι έλαβαν το ποσό των 92 εκ. ευρώ, φέτος, ύστερα από την «επιτυχημένη» διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης οι δικαιούχοι θα λάβουν συνολικά το ποσό των 47 εκ. ευρώ, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αποσαφηνιστεί τα κριτήρια διανομής, ο αριθμός των δικαιούχων, ο χρόνος καταβολής, κλπ.
Καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμη και το περίφημο κοινωνικό μέρισμα που θα λάβουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας, θα εξαλειφθεί αμέσως, αφού με αυτά τα χρήματα θα πρέπει να «καλυφθούν» οι απώλειες από το επίδομα θέρμανσης που φέτος θα χαθεί για τους περισσότερους από τους δικαιούχους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πότε θα ανακοινωθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης;

- Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα φτωχά νοικοκυριά που φέτος θα μείνουν εκτός επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης;