«Τριτοκοσμικές συνθήκες σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ»

«Τριτοκοσμικές συνθήκες σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ» Κύριο

Αρ. πρωτ.:1017/8.11.2017

Θεσσαλονίκη, 8 Νοεμβρίου 2017

Προς Υπουργό:

Υποδομών & Μεταφορών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Τριτοκοσμικές συνθήκες σε δρομολόγια του ΟΑΣΘ»

Τέλος δεν έχουν οι καταγγελίες από επιβαίνοντες, φοιτητές στην πλειοψηφία τους, στην γραμμή Νο 52 του ΟΑΣΘ, που εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – ΑΤΕΙ». Το Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη Σίνδο, απόσταση περίπου 15 χλμ από το κέντρο της πόλης κι έτσι οι φοιτητές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη γραμμή για να μεταβούν σε αυτό. Οι συνθήκες όμως στην συγκεκριμένη γραμμή είναι τριτοκοσμκές και η κατάσταση εντός των λεωφορείων είναι απαράδεκτη. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που εκατοντάδες φοιτητές περιμένουν το ένα και μοναδικό λεωφορείο για να μετακινηθούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα από τον απίστευτο συνωστισμό, ακόμη και περιστατικά λιποθυμιών και μικροτραυματισμών.
Η δε συχνότητα των λεωφορείων είναι χαμηλή έως μηδαμινή και δεν είναι λίγες οι φορές που το πρόγραμμα δεν τηρείται καν. Η κατάσταση μέσα στα λεωφορεία, βάσει πάντα των καταγγελιών των φοιτητών, είναι ανυπόφορη με τους επιβάτες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο. Στην παραπάνω τραγική κατάσταση θα πρέπει να προστεθούν και τα συνεχή μηχανολογικά προβλήματα στον στόλο των λεωφορείων, που εξυπηρετούν την γραμμή Νο 52. Οι εξαγγελίες τόσο από το αρμόδιο Υπουργείο , όσο και από την πρόσφατα αναληφθείσα διοίκηση του ΟΑΣΘ ήταν πολλές, αλλά για το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – ΑΤΕΙ» οι προσδοκίες πολύ γρήγορα διαψεύστηκαν, με το επιβατικό κοινό της συγκεκριμένης γραμμής να υφίσταται καθημερινά απίστευτη ταλαιπωρία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Είναι σε γνώση των αρμοδίων η απαράδεκτη κατάσταση στα λεωφορεία της γραμμής Νο 52 του ΟΑΣΘ;

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία, που υφίσταται το επιβατικό κοινό της συγκεκριμένης γραμμής, που στην πλειοψηφία του αποτελείται από φοιτητές του Α-ΤΕΙΘ;